Президентът Доналд Тръмп предложи ураганите да бъдат атакувани с ядрени

...
Президентът Доналд Тръмп предложи ураганите да бъдат атакувани с ядрени
Коментари Харесай

Тръмп предложи ядрени бомбардировки на ураганите

Президентът Доналд Тръмп предложи ураганите да бъдат атакувани с нуклеарни бомби, преди да опустошат територии в Съединените щати, заяви Агенция Франс Прес.

По време на брифинг за ураганите Тръмп попита дали е допустимо да се унищожат ураганите, образуващи се край крайбрежията на Африка, като се изстрелят нуклеарни бомби в окото на бурята.

Съобщава се, че не за първи път президентът прави сходно предложение. През 2017 година Тръмп попита върховен чиновник дали администрацията би трябвало да бомбардира урагани, с цел да им попречи да приближат сушата.

Белият дом отхвърли коментар, само че върховен чиновник на администрацията съобщи, че “целта на Тръмп не е неприятна ”.

Идеята на Тръмп не е нова – предлагането в началото е направено от държавен академик през 50-те години на предишния век по време на ръководството на Дуайт Айзенхауер /1953-1961 г./.

Идеята продължава да се появява, макар че учените са съгласни, че няма да проработи.

Съединени американски щати постоянно са атакувани от урагани. През 2017 година ураганът „ Харви ” се трансформира в най-силният вихър, който доближи сушата през последните 12 години.

Оттогава Източното крайбрежие на Съединени американски щати е наранено от низ от пагубни стихии, които убиха хиляди хора и предизвикаха вреди за стотици милиарди долари. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР