Президентът Доналд Тръмп подписа новия северноамерикански търговски пакт с Канада

...
Президентът Доналд Тръмп подписа новия северноамерикански търговски пакт с Канада
Коментари Харесай

Тръмп подписа търговския пакт с Канада и Мексико

Президентът Доналд Тръмп подписа новия северноамерикански търговски пакт с Канада и Мексико, обещавайки " славно бъдеще " за американската промишленост.

Договорът USMCA, направен през годините на договаряния сред трите страни, заменя Северноамериканското съглашение за свободна търговия от 1994 година или НАФТА.

Тръмп от дълго време пропагандира против НАФТА, което съгласно него е довело до изпращане на американска работна мощ в чужбина .

" Днес най-сетне прекратяваме кошмара НАФТА " , сподели той на церемонията по подписването на новия контракт в Белия дом.-->
 
Watch as signs US-Mexico-Canada trade deal.

— The Daily Wire (@realDailyWire)

Във Вашингтон опозиционните демократи настояха за по-голям контрол на промените в Мексико, обещани в границите на новата договорка, в това число нарастване на заплатите и повишение на властта на профсъюзите. Церемонията по подписването от Белия дом се предaваше онлайн от водещи американски телевизионни канали.



Съединени американски щати, Мексико и Канада се договориха за ново съглашение през септември 2018 година

През декември 2019 година съглашението беше подкрепено от Камарата на представителите на Съединени американски щати, а на 16 януари беше утвърдено от Сената.

Изказвайки се на Световния стопански конгрес в Давос на 21 януари Тръмп съобщи, че договорът е нов търговски модел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР