Президентът Доналд Тръмп отправи днес остри нападки към съюзниците на

...
Президентът Доналд Тръмп отправи днес остри нападки към съюзниците на
Коментари Харесай

Тръмп нахока съюзниците

Президентът Доналд Тръмп насочи през днешния ден остри нападки към съдружниците на Съединени американски щати в Туитър с фокус върху търговията след миналата в разногласия среща на върха на Г-7 в Канада през уикенда. „ Честната търговия в този момент би трябвало да бъде наричана безумна търговия, в случай че не е реципрочна ", написа Тръмп, който е в Сингапур за среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

„ Не е почтено по отношение на американците! 800 милиарда търговски недостиг “, отбелязва той, представен от Ройтерс. „ Защо би трябвало, аз като президент на Съединени американски щати, да разрешавам страните да натрупат големи търговски остатъци от десетилетия, а нашите фермери, служащи и данъкоплатци би трябвало да заплащат такава огромна и несправедлива цена? ", написа още американският президент.

Тръмп подлага на критика Европа като уточни, че Съединени американски щати заплащат съвсем цялата сума за отбраната от НАТО на „ тъкмо тези страни, които ни обират “. Европейски Съюз имат остатък от 151 милиарда $ - би трябвало да заплащат доста повече за защита, написа още Тръмп. Според Тръмп Германия „ заплаща 1% от Брутният вътрешен продукт към НАТО, до момента в който ние плащаме 4% от доста по-голям Брутният вътрешен продукт. Някой счита ли това за рационално? Ние пазиме Европа (което е добре) с цената на огромни финансови загуби, а по-късно непочтено сме дарени с търговията. Промяната идва “, уточни Тръмп в Туитър, представен от Агенция Франс Прес.

„ Съжалявам, само че не можем да позволим на нашите другари, или врагове, да имат повече преимущество в търговията с нас. Ние слагаме американските служащи преди всичко “, написа в умозаключение президентът на Съединени американски щати. Словесна борба се развихри сред Съединени американски щати и обичайните съдружници на Вашингтон, откакто Тръмп атакува домакина на срещата на Г-7 премиера на Канада Джъстин Трюдо в Туитър и отдръпна поддръжката си за взаимната декларация на групата на седемте най-развити стопански системи в света, откакто канадският водач се закани да вкара ответни ограничения против американските мита върху стоманата и алуминия.

Икономическият консултант на Белия дом Лари Къдлоу продължи през вчерашния ден офанзивите против Трюдо, като го упрекна, че е забил нож в гърба на Съединени американски щати, съобщи БНР. Европа и Канада реагираха с учудване на туитовете на Тръмп в събота, като Франция съобщи, че интернационалното съдействие не може да зависи от яд и няколко подхвърлен думи, а немският канцлер Ангела Меркел дефинира решението на Тръмп да отдръпна поддръжката на Съединени американски щати от общото официално съобщение на Г-7 като „ отрезвяващо и леко депресиращо “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР