Президентът Доналд Тръмп отказа ли военна помощ от съюзник Украйна

...
Президентът Доналд Тръмп отказа ли военна помощ от съюзник Украйна
Коментари Харесай

Импийчмънт на Тръмп: Защо Украйна е толкова важна за САЩ?

Президентът Доналд Тръмп отхвърли ли военна помощ от съдружник Украйна заради личните политически аргументи? Това е огромният въпрос в основата на следствието на демократите. Украйна не е в НАТО и се бори от години с корупция. Но бъдещото й избрани има геополитическо значение, написа БиБиСи.

Защо Украйна е значима за Съединени американски щати?

През по-голямата част от 28-годишната си самостоятелна история не беше ясно дали Украйна ще се насочи към Русия или към Запада.

През 2014 година тази неустановеност наподобява завърши. След кървава улична гражданска война, новите ръководители на Украйна настояват, че бъдещето на страната е в по-тясна връзка с Европа и Запада. Сега Русия се преглежда като зложелател и тя реагира като завзе Крим и поддържа въоръжено въстание в източна Украйна, което до момента е лишило повече от 13 000 живота.

При администрацията на Обама правото на украинците да вземат решение личното си бъдеще и да се опълчват на съветската експанзия се пази като значим идеологически принцип.

Това се промени, когато президентът Тръмп встъпи в служба и от този момент държавното управление на Украйна не може да разчита на дейната поддръжка на Америка по същия метод.
 Помпео: Съединени американски щати са зад Украйна
Помпео: Съединени американски щати са зад Украйна

Белият дом подсигурява военна помощ за Киев

Колко военна помощ дава Съединени американски щати?

Съединени американски щати имат дългогодишни връзки с украинските военни и от 2014 година са изпратили към 1,5 милиарда $ помощ.

Голяма част от това е изразходвано за образование на бойци и в напъните за модернизиране на образуване и деяние на украинската войска.

Последният транш с помощ, който е арестуван и по-късно освободен от администрацията на Тръмп е 391 млн. $ и включва набор от оръжия и техническа помощ.

Колко значима е американската военна помощ и поддръжка за Украйна?

Тя е значим както на военно, по този начин и на алегорично равнище. Украинските военни знаеха, че Съединени американски щати ги поддържа в тил, това към този момент не може да се приема за даденост.

Колебанията за помощ и честите пренебрежителни думи на президента Тръмп за Украйна съвсем несъмнено ще засилят ролята на Москва в мирните договаряния.
 Уилям Тейлър пред Конгреса: Тръмп повече го е грижа да се проверява Байдън от Украйна Обновена
Уилям Тейлър пред Конгреса: Тръмп повече го е грижа да се проверява Байдън от Украйна

Тейлър разказа диалога по време на почналото през днешния ден първо обществено чуване

Как Украйна е обвързвана с следствието за импийчмънт на Тръмп?

Разследването за импийчмънт се допира до акцията за президентските избори през 2016 година, а също и до възможния конкурент на президента Тръмп през 2020 година - Джо Байдън. Украйна взе участие и в двете.

Засега никой украинец не е свикан да дава показания. Вместо това следствието се концентрира върху формалните и " нередовни " канали за връзка на Съединени американски щати сред Вашингтон и Киев.

Защо изборите през 2016 година не престават да излизат?

Лошото отношение на президента Тръмп към Украйна датира от предизборната акция през 2016 година.

По това време мениджърът на акцията на Тръмп - Пол Манафорт е заставен да подаде оставка, откакто в Украйна се появиха документи, съгласно които той е получавал нерегламентирани заплащания от проруска политическа партия.

Президентът Тръмп и неговите последователи споделят, че като пускат документите, украинските чиновници незаслужено се намесват в поддръжка на съперника Хилъри Клинтън.

Въпреки най-хубавите старания на юриста на президента Тръмп Руди Джулиани, доказателствата в поддръжка на изказванията остават извънредно тънки. Междувременно господин Манафорт е затворен за финансови закононарушения.
 Тръмп: Зает съм, с цел да виждам скучните чувания по импийчмънта
Тръмп: Зает съм, с цел да виждам скучните чувания по импийчмънта

Това е лов на вещици, настоя още веднъж президентът

Какво става с Байдън?

Това се трансформира в централната част на следствието за импийчмънт, като двете страни се доближават от друг ъгъл.

Това се отнася за интервал 2014-15 година, когато заместник-президентът Байдън е посочен от Обама за индивидът отговарящ за Украйна. В същото време синът му Хънтър има доходоносна позиция с украинска газова компания.

Демократите се стремят да потвърдят, че президентът Тръмп употребява американската военна помощ и посещаване в Белия дом в подмяна на това, президентът на Украйна да стартира следствие против Байдън.

Републиканците желаят да знаят за какво Хънтър получава толкоз доста и дали вицепрезидентът употребява политическото си състояние, с цел да помогне на компанията на сина си.

Какво споделя украинското държавно управление за това?

Първоначалният отговор на Украйна посредством президента Зеленски бе да каже, че не е почувствал " никакъв напън " от Белия дом да стартира следствие на Байдън. Това стана част от мантрата на президента Тръмп, когато той споделя за " съвършения " си телефонен диалог от 25 юли с украинския си сътрудник.

Оттогава в показанията и текстовите известия на американски дипломати излиза наяве, че украинските чиновници са комплицирани и обезпокоени от задържането на помощта на Съединени американски щати. И че им е показан излаз, да разгласят следствие както за изборите през 2016 година, по този начин и за Байдън.

Вече знаем, че украинците интензивно обмисляха капитулация и телевизионно изявление, което ще разгласи следствията, които президентът Тръмп ясно желае.

Украинските чиновници отхвърлят да посочат своята страна на историята, като вземат поради по-нататъшното им привличане в американска политика.

Какво мислят украинците?

В по-голямата си част те продължиха напред. Украинците са по-загрижени от напъните на новия си президент да обезпечи мир на изток, в сравнение с от телефонния му диалог с Тръмп.

Наскоро президентът Зеленски направи поредност отстъпки с вярата да вкара Русия на масата за договаряния. Критиците му го упрекват в доверчивост и капитулация пред президента Владимир Путин.
 Зеленски, Пери и американски бизнес с 50-годишен контракт за украински газ и петрол
Зеленски, Пери и американски бизнес с 50-годишен контракт за украински газ и петрол

" Газът на свободата " лобира по света и някогашния руски блок с цел да измести Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР