Президентът Доналд Тръмп оправда частично изоставянето на сирийските кюрдски съюзници

...
Президентът Доналд Тръмп оправда частично изоставянето на сирийските кюрдски съюзници
Коментари Харесай

Към съюзниците на САЩ: Историческа отчетност и предупреждение

Президентът Доналд Тръмп оправда отчасти изоставянето на сирийските кюрдски съдружници с изказването: „ тъй като кюрдите не ни помогнаха във Втората международна война, не ни помогнаха при десанта в Нормандия “. За Тръмп кюрдите също са отговорни, че не са помогнали на Съединени американски щати да победят имперската японска войска. Беше казано още, в случай че Тръмп държи на техническите елементи, че кюрдите са се противопоставили на Реза Шах в Иран, който американските и английските сили изтласкаха поради неговите нацистки благосклонности. И когато американските, английските и руските сили окупираха кулоар в Иран, с цел да оказват помощ за доставките на Съветския съюз, локалните кюрди също са помогнали.
И защото Тръмп откри „ нормандските правила “ като нов казус, време е да оставим историята да приказва и да отправим заслужено предизвестие към други американски съдружници. Все отново съм историк, който тренира паметта си и получава заплата, с цел да се рови в предишното. Предоставям следното както със примирение, по този начин и с огромната си и несравнима мъдрост:
Тайван: Тайванците не съумяха да поддържат американците против британците по време на Революционната война. Следователно, следва Съединени американски щати да ги изоставят при всяка китайска инвазия.
Южна Корея: Защо Съединени американски щати харчат милиарди долари за поддържане на примирието сред Северна и Южна Корея? В последна сметка, погрижих се да ревизира, южнокорейците са отсъствали, когато Съединени американски щати освобождават Гренада от Съветите и кубинците.
Израел: Израелците изискват качествена военна отбрана от екзистенциални закани. Но къде бяха израелците, когато британците изгориха Белия дом във войната от 1812 година?
Естония: Естония може да е член на НАТО и чака да вземе присъединяване в груповата защита, само че когато мексиканците обсаждаха Аламо, естонците участваха ли в отбраната на Дейви Крокет? Естонците би трябвало да схванат, че са отговорни за това, че граничат с Русия от епохи.
Искам да кажа, че обичайните съдружници на Америка нямат неприятна воля, само че доктрината на Тръмп изисква историческа отчетност и по тази причина, за предизвестия към американските съдружници, с наслада я отпущам.
*Анализ на Майкъл Рубин за " Кюрд Дейли ", препечатан от БГНЕС. Рубин е някогашен чиновник на Пентагона, създател на „ Танц с дявола: Опасностите на лъжливите режими “ и академик в Американския институт за предприемачество (AEI). Основната му изследователска област е Близкият изток, със специфичен акцент върху Иран, Ирак, Турция и кюрдското общество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР