Президентът Джо Байдън започна снощи първата международна обиколка за мандата

...
Президентът Джо Байдън започна снощи първата международна обиколка за мандата
Коментари Харесай

Байдън на старта на европейската обиколка: Съединените щати се върнаха!

Президентът Джо Байдън стартира нощес първата интернационална обиколка за мандата си, като съобщи: " Съединените щати се върнаха! " (the United States are Back) пред към 1000 американски военни и техните фамилии в английската военновъздушна база Милдънхол, съобщи Асошиейтед прес.

Байдън формулира задачата си, като съобщи: " Ще дадем ясно да се разбере, че Съединените щати се върнаха и че демокрациите са единни, с цел да се оправят дружно с най-тежките провокации и проблемите, които са най-важни за нашето бъдеще, че са решени да бъдат водачи със мощ, като пазят нашите полезности и служат на нашите нации ".

Големите провокации, очакващи Байдън в чужбина, бяха ясни - и президентът, и публиката му носеха маски: увещание, че пандемията към момента бушува в огромна част от света, въпреки че опасността отстъпва в самите Съединени щати, отбелязва АП.

" Трябва да сложим завършек на COVID-19, освен у нас, което ние вършим, само че и на всички места ", акцентира Байдън.

 Снимка: AP/БТА

Малко преди речта на президента източници от американската делегация разкриха, че администрацията се е договорила с " Пфайзер " за покупката на 500 милиона дози ваксина, които ще бъдат дарени на 92 страни с ниски приходи и на Африканския съюз посредством механизма КОВАКС през идващите 12 месеца. Байдън ще разгласи новината публично в тирада през днешния ден преди началото на срещата на Г-7 в Сейнт Айвс, Корнуол.

Президентът съобщи също, че ще насочи ясно обръщение към съветския президент Владимир Путин, когато се срещнат идната седмица.

 Снимка: AP/БТА

" Ние не търсим спор с Русия. Искаме постоянни и предвидими връзки, само че аз постоянно съм бил безапелационен: Съединените щати ще отвърнат по корав и осезателен метод, в случай че съветското държавно управление се впусне във нездравословни действия ", съобщи президентът.

Байдън акцентира, че е твърдо решен да възвърне трансатлантическите връзки и да преформатира връзките с Русия след четири бурни години при президента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

 Снимка: AP/БТА

" Това е първото ми пътешестване в чужбина като президент на Съединените щати. Отивам на срещата на Г-7, след това министерската среща на НАТО и по-късно да се срещна с господин Путин и да му кажа това, което желая да знае ", съобщи Байдън под аплодисментите на бойците. Той удостовери анжгажимента си към НАТО, само че посочи че алиансът би трябвало да модернизира и разшири кибер опциите си, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички фотоси ТУК>>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР