Президентът Джо Байдън подписа във вторник мащабен пакет на демократическата

...
Президентът Джо Байдън подписа във вторник мащабен пакет на демократическата
Коментари Харесай

Байдън подписа Закона за намаляване на инфлацията

Президентът Джо Байдън подписа във вторник огромен пакет на демократическата партия за преразглеждане на политиката на Съединени американски щати в региона на изменението на климата и опазването на здравето, като го назова удар по американските специфични ползи.

Байдън съобщи, че законът е " най-голямата стъпка напред в региона на климата до момента " и ще разреши на Съединени американски щати " самоуверено да подхващат спомагателни стъпки " в битката с изменението на климата, както и че обезпечава обилни изгоди за американците, които се борят за достъп до опазване на здравето.

" Постигането на прогрес в тази толкоз огромна и комплицирана страна като нашата явно не е елементарно. Никога не е било елементарно, само че с непоколебима увереност, ангажираност и самообладание имаме прогрес ".

Законът включва рекордни разноски от 369 милиарда $ за политиките в региона на изменението на климата и енергетиката и се планува да понижи въглеродните излъчвания в Съединени американски щати с към 40 % до 2030 година

В него се отделят и 64 милиарда $ за понижаване на разноските за здравно обезпечаване посредством фиксиране на по-ниски награди по Закона за наличното опазване на здравето, което ще спести на 13 млн. фамилии приблизително по 800 $ годишно.

Законопроектът, прочут като „ Закон за понижаване на инфлацията ”, също по този начин ще ограничи разноските за медикаменти до 2000 $, ще ограничи разноските за инсулин до 35 $ на месец и ще разреши на Medicare да договаря по-ниски цени за медикаменти с рецепта за възрастни хора.

Финансирането му ще се реализира посредством налагане на 15% корпоративен налог върху най-богатите корпорации. Планът също по този начин планува 80 милиарда $ за увеличение на приходите на отделите за правоприлагане и съблюдаване на законодателството към Службата за вътрешни доходи, които се чака да донесат 124 милиарда $ доходи.

Байдън съобщи, че със закона " американският народ завоюва, а специфичните ползи изгубиха ", акцентирайки съпротивата, с която се сблъска законопроектът.

" Ние не трепнахме и не се предадохме. Вместо това реализираме резултати за американския народ ", сподели той. " Ние не събаряхме, а изграждахме. Не гледахме обратно, а напред. А днешният ден е още едно доказателство, че душата на Америка е витална ".

Макар че мярката няма да повлияе незабавно на повишаващите се цени на бензина и храните, тя цели да понижи недостига с 300 милиарда $ през идващите 10 години, като съгласно оценките общите разпореждания на законопроекта ще доведат до доходи от 737 милиарда $, както и до понижаване на общия недостиг с близо 2 трилиона $ през идващите две десетилетия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР