Презентация по ментална аритметика демонстрира уменията на децата да смятат

...
Презентация по ментална аритметика демонстрира уменията на децата да смятат
Коментари Харесай

Деца смятат до безкрайност и се самоконтролират чрез ментална аритметика

Презентация по ментална аритметика показва уменията на децата да считат извънредно бързо на разум, като по едно и също време с това, упражняват концентрацията и координацията на придвижванията си.
„ От значение е дали дребните девойки и момчета пишат с лява или дясна ръка. “, стартира представянето си единственият инструктор в Асеновград – Райна Георгиева.
Пред присъстващите тя акцентира, че менталната аритметика развива по едно и също време двете полукълба на мозъка. Той работи с по-голям потенциал, като посредством едната половина се употребява фотографската памет, а с другата се прави сметката, без ограничаване в цената й. Когато следва да бъде сметната някаква сума, децата автоматизирано стартират да си показват сметалото, наречено „ Абакус “, и по този начин съумяват да се оправят със задачата извънредно бързо и елементарно. Освен всичко, менталната аритметика оказва помощ за самоконтрол при „ хипер дейни “ деца. Родители и преподаватели на такива малчугани постоянно се сблъскват с компликация при възпитанието им.
„ Всъщност децата не са хипер дейни, а просто имат сила, която не се изразходва задоволително. “, изясни Райна Георгиева.
Тя уточни, че посредством посещаване на курса по ментална аритметика подрастващите последователно овладяват държанието си. По време на занятията се организира и мисловна гимнастика, която тренира координирани придвижвания с ръце и тяло. Детето, което трябваше да показва „ онлайн “ в Асеновград уменията, които е придобило посредством образованието по ментална аритметика, се е разболяло и не съумя да участва в залата. Но посредством видео, на което бе снимано демонстрацията на друго дете, Райна Георгиева показа същността на смятането. Вижда се, че момченцето въобще не се замисля в изтъкване на отговора си.
В някои страни менталната аритметика към този момент е заложена, като образователен предмет в начален курс в учебно заведение. Както в чужбина, по този начин и в България, самите часове протичат под формата на игра. По стратегия едно посещаване е с дълготрайност 90 минути: 20 минути се работи със сметалото „ Абакус “, след това се минава към игра, с цел да може мозъкът сякаш да отпочива и по този начин се редуват до края тутакси.
В по този начин обособената отмора се организират игри с карти, запомняне местоположението на разнообразни предмети, стимулиране по-бързото мислене посредством проявление на числа и други. Тези занимания спомагат и за разумното размишление при зародили обстановки при взаимоотношенията сред подрастващите. Изследвания сочат, че по-големите деца или възрастните по-трудно усвояват методиката с топчетата.
Но един път запомнят ли, всичко става доста елементарно. Паметта на малчуганите от 5 година до 12 година разрешава усвояването на уменията в границите на 20 седмици, а при по-големите резултатите са налице след към година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР