Презентация, описваща функцията на менталната аритметика и резултатите от нея,

...
Презентация, описваща функцията на менталната аритметика и резултатите от нея,
Коментари Харесай

Безплатна презентация показва как 5-годишно дете може да мисли логично

Презентация, описваща функционалността на менталната аритметика и резултатите от нея, ще се състои за първи път в Асеновград. Посетителите ще имат опцията да се срещнат с методиката, посредством която подрастващи от най-ранна детска възраст стартират да употребяват по едно и също време и следено двете половини на мозъка си. Менталната аритметика съставлява неповторим метод за устно изчисление на задания.
За извънредно малко време малчуганите съумяват да сметнат резултат от събиране, изваждане, умножение, разделяне, че даже и корен квадратен от число, и то без да употребяват калкулатор. Този способ на образование развива и разнообразни качества у всяко дете, като централизация, краткосрочна и дълготрайна памет, скорост на усещане, значими привички.
Помага на малчуганите да са по-съсредоточени във всяко свое деяние и да мислят разумно в разлините обстановки, с които ги изненадва освен учебното заведение, само че и животът. Част от образованието по ментална аритметика е античното японско сметало Абакус. То съдържа общо 17 колони, на всяка от които са нанизани по пет топчета.
Една от тях е главната и там са ситуирани цифрите от 1 до 9. Хоризонтална линия разделя топчетата на горен и низък ред. В първата част, всяко от тях е със стойност 5, а във втората – с 1. Размествайки топчетата, децата вземат решение задания, без значение от посочената аритметична интервенция. Малките аритметици запомнят системата доста бързо и след това стартират да я ползват при броене, местейки топчетата мислено.
Освен за деца над 5-годишна възраст, методиката може да бъде ползотворна и при възрастните. Презентацията по ментална аритметика в Асеновград ще бъде безвъзмездна и ще се организира на 01.10.18 година (понеделник) от 18:00 ч. в читалище „ Родолюбие “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР