Презастрояването на град Варна било свързано с порочни практики на

...
Презастрояването на град Варна било свързано с порочни практики на
Коментари Харесай

Портних: Презастрояването на Варна е заради бившия гл. архитект Бузев | Действията му той определи като Порочни практики и Бузевщини

Презастрояването на град Варна било обвързвано " с порочни практики " на някогашния основен проектант на Варна Виктор Бузев, разяснява пред публицисти кметът Иван Портних, съобщи кореспондент на Moreto.net Тях Портних дефинира като " Бузевщини ".

Конкретният образец, който даде градоначалникът, е за терен в Галата, за който е издадено уверение за толерантност без да има съображение. Такъв документ се издава, когато в даден парцел е имало постройка преди 2001 година. От сателитни фотоси се вижда обаче, че в интервала 2016 - 2019 във въпросния парцел няма постройка, а единствено зелена поляна. Преди година там се появява здание, с помощта на издадено уверение за толерантност, съобщи той пред медиите.

На този принцип за предходната година в регион " Приморски " са издадени 280 сходни документа, уточни актуалният основен проектант. Допълни, че за последните три месеца са подписани едвам 13 такива удостоверения.

Друга порочна процедура била да се позволяват планове за здания със смесено предопределение, които очевидно се строят с жилищна цел. Причината била, че по този начин се разрешава строителството им в региони и зони, в който другояче не биха били разрешени дадените параметри. Правилата за застрояване при такива здания били доста по - опростени. Сградите са представяни като общежития или апартхотели. По думите му с тази процедура си послужил и ръководителят на Строителната камара за постройка във Владиславово. На хартия тя е с един жилищен вход и един вход за общежитие. Тези два съответни образеца са за прокуратура, съобщи Иван Портних.

" Няма да продължат тези номера за прокарване на планове за жилищни здания, които сякаш са общежития. ", сподели още кметът. Градоначалникът подозира, че новата политика, която постановат с новия основен проектант визира строителните ползи и добави, че счита, че уличните поправки в града се саботират за обслужване ползите на други кандидат-кметове на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg