През зимата всяка сутрин отделяме поне 10 минути за подготовка

...
През зимата всяка сутрин отделяме поне 10 минути за подготовка
Коментари Харесай

Кои са най-честите грешки при шофиране през зимата?

През зимата всяка заран отделяме най-малко 10 минути за подготовка на автомобила. Запотяването на стъклата на колата е проблем, с който се сблъскват водачите при температурни разлики.

"Преди да потеглим на път през зимата - значимо е да се махне снегът от колата - по тавана не би трябвало да има никакъв сняг, би трябвало да се почисти и ледът от стъклата. Трябва сигурно всеки един автомобил да има зимни гуми с най-малко 4 мм грайфер. Важно е по какъв начин в годините се съхраняват гумите, тъй като това оказва въздействие върху нейното сцепление. Тежестта на един имен сезон не оказва никакво въздействие на годността на една гума ", уточни пред Bulgaria ON AIR Теодор Янков, шеф на автосервиз.

Започва вторият стадий на акция „ Зима”. Акцент са зимните гуми и пешеходците

Той осведоми и по какъв начин да запазим акумулатора си здрав през зимата. "При едно пускане на мотора на акумулатора му би трябвало към 15 км, с цел да възвърне студения старт, който е направил. Когато се качим в автомобила, би трябвало да дадем на контакт и да изчакаме плафоните лампи да светнат, тъй като това е сигнал за акумулатора, че той би трябвало да проработи, електролитите се задвижват и по тази причина - да не въртим ключа незабавно ", съобщи Янков.

По думите му халогенните фарове за мъгла са от значително значение също. Хубаво e чистачките вечер да се подвигат, с цел да не залепват за стъклото и да избегнем разкъсване.

Експерт поучава по какъв начин да караме безвредно

"Вътре в колата - отоплителната система би трябвало да е изрядна, кабинният филтър да се сменя на несъмнено време. Много е значимо въздухът да не върти вътре от климатроника, а да взлиза пресен, с цел да не се получава запотяване ", уточни още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР