През започналото денонощие ще е предимно облачно. През нощта валежи

...
През започналото денонощие ще е предимно облачно. През нощта валежи
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно

През почналото денонощие ще е най-вече облачно. През нощта превалявания ще има в източната половина от страната, а в западната - краткотрайно ще спрат и даже облачността ще се раздра.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През деня от юг преваляванията още веднъж ще се засилват и ще обзет цялата страната, като по-значителни ще бъдат в Централна и Източна България. С сдържан, в източните региони и поречието на Дунав и краткотрайно мощен източен вятър ще стартира да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните - сред 11° и 16°.

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Над към 1800 метра ще превалява сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 8°, на 2000 метра - към 2°

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на повече места и по обилни в следобедните часове. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен източен вятър. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето сутринта ще е 3, денем ще се усили до 4 бала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР