През юни 2022 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство

...
През юни 2022 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство
Коментари Харесай

Промишленото производство в България с огромен ръст

През юни 2022 година календарно изгладеният показател на промишленото произвеждане нараства със 17,4% по отношение на същия месец на 2021 година, сочат данните на Национален статистически институт. Спрямо май има леко намаляване с 0,8%.

На годишна база растеж на промишленото произвеждане е регистриран при електрическата и топлината сила и газта – с 39,2%, преработващата индустрия - с 16,1%, и в добивната индустрия - с 2,7%.



Съществен растеж в преработващата индустрия по отношение на съответния месец на миналата година се следи при производството, некласифицирано другаде - с 91,4%, производството на питиета - с 51,4%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 34,5%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 31,7%.

През юни 2022 година намаляване по отношение на предходния месец е записано в добивната индустрия - с 9,6%, и в преработващата индустрия - с 1,9%, а растеж е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 13,9%.

По-значителен спад в преработващата индустрия се следи при: ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 21,4%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 16,3%, производството на химични артикули - с 9,1%.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР