През юли руският енергиен гигант Газпром намали драстично газовите потоци

...
През юли руският енергиен гигант Газпром намали драстично газовите потоци
Коментари Харесай

Призоваха германците да намалят с 20 % разхода на енергия заради газа

През юли съветският енергиен колос " Газпром " понижи фрапантно газовите потоци за Германия през газопровода " Северен поток 1 " до едвам 20% от потенциала, засилвайки по този метод натиска върху най-голямата европейска стопанска система да пести газ за зимата.

Мюлер сподели, че Германия също би трябвало да понижи износа си на газ за прилежащите страни с 20% и да внася 10 до 15 гигаватчаса (Gwh) газ, за ​​да избегне дефицит на синьото гориво..

" Ако не спестим доста и не получим в допълнение гориво, ще имаме проблем “, сподели Мюлер в изявление за вестник Welt am Sonntag, оповестено през уикенда.

Миналия месец Германия увеличи задачите си за предпазване на газ до 75% към 1 септември, до 85% към 1 октомври и до 95% към 1 ноември и вкара ограничения за икономисване на сила. Според държавния проект за незабавни случаи при дефицит на газ, на немските семейства ще бъде даден приоритет при положение на рецесия при доставките на газ, само че Мюлер сподели, че приоритизирането не значи, че семействата могат да се отопляват прекалено в тази обстановка.

" За да се обезпечат работни места, считам, че ограниченията за икономии за частните семейства са законни “, добави Мюлер. Според него обезпечаването на газ посредством фракинг в Германия, както упорстват някои районни политици, няма да реши казуса с дефицита на газ през идващите две зими, в които Берлин към момента ще бъде подвластен от съветското синьо гориво.

Но Мюлер отхвърли да каже дали е допустимо удължение на живота на оставащите атомни електроцентрали в Германия, базирайки се на предстоящите резултати от стрес теста, който държавното управление организира, с цел да отговори на този въпрос.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР