През юли Националният музикален театър и балет Арабеск гостуват на

...
През юли Националният музикален театър и балет Арабеск гостуват на
Коментари Харесай

Оперета и балет под звездите в парка на Военната академия

През юли Националният музикален спектакъл и балет „ Арабеск ” гостуват на лятна сцена Парк „ Военна академия ” с оперетата на Асен Карастоянов „ БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ ” (7 юли, неделя), балета на Боряна Сечанова „ КОЛЕКЦИЯ КАРМЕН ” (10 юли, сряда) и оперетата от Йохан Щраус-син „ ЕДНА НОЩ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ ”(11 юли, четвъртък).
7 юли, неделя, от 20 часа – оперетата „ БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ ” от Асен Карастоянов - открита лятна сцена Парк „ Воена академия ”
Най-обичаната българска оперета „ Българи от остаряло време ”, написана особено за Музикалния спектакъл, ни придвижва в романтиката на патриархалните времена. Публиката ще се посмее над безконечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което заплашва годежа на децата им. Ще се вълнува дружно с младите, когато се опълчват на старите разбирания в името на любовта. Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски. Той извършва и една от обичаните от публиката функции – на ратая Иван в партньорство с Катерина Тупарова (като Янка). Публиката ще се наслаждения и на осъществяванията на доайените на театъра Христо Сарафов като Дядо Либен и Николай Борисов в ролята на Хаджи Генчо. Като Циганката ще забележим Марияна Арсенова - шеф на Музикалния спектакъл. Павлин и Лила се извършват от младите солисти на театъра Денко Проданов и Илона Иванова. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален спектакъл с диригент Юли Дамянов.

10 юли, сряда, от 20 часа – „ КОЛЕКЦИЯ КАРМЕН ” на Балет „ Арабеск ” - открита лятна сцена Парк „ Военна академия ”
Балет „ Арабеск ” ни кани на екстравагантния театър „ Колекция Кармен ”на Боряна Сечанова. Той е по претекстове от новелата " Кармен " на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Музиката е на Петър Дундаков. Нейният запис е изработен със Симфоничния оркестър на БНР. Главната героиня Кармен (в ролята Таня Кацарова) излиза на сцената в 10- метрова огненочервена фламенко рокля. Екстравагантните костюми на художничката Николина Костова –Богданова се трансформират в част от сценографията на представлението. Хореографът Боряна Сечанова придвижва съдбовната Кармен на едно фешън дефиле от огън и мраз - балерини в ролята на модели, предвождани от Смъртта (Теодора Стефанова), показват безконечния кръговрат на пристрастеността - обич и гибел. Участват още: Асен Наков, Васил Дипчиков, Даниела Иванова, Стефан Вучов и други.
11 юли, четвъртък, от 20 часа – оперетата „ ЕДНА НОЩ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ ” от Йохан Щраус –син на откритата лятна сцена Парк „ Военната академия ”
Насладете се на една от най-популярните оперети на Щраус-син под звездите в парка на Военната академия. Още преди написването й нейният създател Йохан Щраус-син е провъзгласен за „ Кралят на валса ”. Една нощ във Венеция ” е измежду обичаните оперети на публиката и най-дълго играният театър на Музикалния спектакъл - към този момент десета година той цялостни залите на националната оперета. Постановката на режисьора Светозар Донев - с премиера на 31 октомври 2009 година на сцената на Музикалния спектакъл - е играна с огромен триумф и по време на гастролите на театъра в Европа и Япония.
„ Една нощ във Венеция ” ни придвижва в средновековна Италия по време на карнавала във Венеция. Маски прикриват лицата и това прави допустимо най-малко за една нощ богатият да стане безпаричен, а бедният да седне на масата на богатия. След поредност от комични обстановки и обрати придворният бръснар Кармело съумява да получи добре платена работа, а неговата брачна половинка, скрита зад маската на придворна дама, от слугиня се превъръща в херцогиня.
Участват: Добрина Икономова (Анина),Пеньо Пирозов (Херцогът), Катерина Тупарова(Чиболета), Богомил Спиров(Кармело), Александър Мутафчийски(Папакода), Румен Григоров(Тестачо), Иван Панев (Делакуа), солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл с диригент Огнян Митонов.
В началото на юли заповядайте на спектаклите на Музикалния спектакъл и Балет „ Арабеск ” под звездите на откритата лятна сцена в парка на Военната академия в София!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР