През юли миналата година, автомобилният гигант Stellantis обяви едно изключително

...
През юли миналата година, автомобилният гигант Stellantis обяви едно изключително
Коментари Харесай

Нед Кюрик: От Amazon Alexa до технологичен директор на гиганта Stellantis

През юли предходната година, автомобилният колос Stellantis разгласи едно извънредно значимо за бъдещото на цялата група назначение- Нед Кюрик, главен фактор в създаването на Amazon Alexa и с последна служба в онлайн колоса като вицепрезидент на Alexa Automotive , поема поста софтуерен шеф (CTO) на интернационалната автомобилна компания.

В ролята си на CTO, Кюрик, който дава отговор непосредствено пред Карлос Таварес, има неимоверно сложната задачата да сплоти и стандартизира потребителските преживявания на общо 14 марки (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall), с артикули от разнообразни автомобилни сегменти, налични на към 140 пазара.

" Това е нещо доста, доста, доста, доста, доста мъчно ", показа Кюрик по време на извънредна среща с членовете на интернационалното жури AutoBest , провела се по време на тазгодишното издание на Автосалон Париж 2022. " Това, което направих първо на новата си позиция, беше да дефинира едно равнище на стандартизация, колкото е допустимо, във връзка с хардуера, тъй като имахме голям брой платформи с необикновен брой конфигурации ".

" Първото, което направихме, беше във връзка с чиповете . Решихме да използваме единствено четири фамилии чипове от трима доставчика и останалите снабдители би трябвало да употребяват тези чипове. Това са съвместими, включително и във връзка с AI, чипове, които можем да стандартизираме при всички наши коли. Това също ни оказва помощ да изградим софтуера по подобен метод, че по-късно да можем да използваме еднакъв софтуерен пласт при стеснен набор от чипове. Защото сега работата е там, че софтуерът е толкоз разнороден, тъй като получаваме съставените елементи от толкоз доста снабдители ".

" Всеки един контракт, който сключим, всеки нов дизайн, те би трябвало да се придържат към разпоредбите, които поставихме преди окоро 6 месеца ".

" В момента имаме към 30 000 инженера, локализирани тук (Франция), Италия, Детройт, Америка, Африка и Азия. Ето по този начин успяхме да се фокусираме и да получим мащаба на размера, като се съсредоточим върху съответни области ".

Кюрик обърна внимание и върху забавен различен аспект на своята управителна роля, а точно опростяването и даже отстраняването на системи, съставни елементи и функционалности.

" Когато създадем действителен разбор на това какъв брой хора употребяват функционалностите, откриваме, че хората в действителност не го употребяват ", споделя Кюрик. " Някои от функционалностите са много скъпи, комплицирани са и хората не ги употребяват. Защо тогава да ги има в автомобила, за какво да ги продаваме. Поради тази причина от към 6-8 месеца вършим анализ и опростяваме колите ".

Кюрик даде забавен образец във връзка с инфо-комуникационните системи на колите. " Те имат несъмнено към 120 функционалности и функционалности, само че ние виждаме, че (потребителите) употребяват пет или шест от тях най-вече. Искат да проведат телефонен диалог, употребяват навигацията от точка А до точка В, несъмнено употребяват радиото и стрийминг услуги. На някои пазари, хората не употребяват паркинг датчици , само че в премиум сегментите ги употребяват. Така че те могат да бъдат изоставени (където не се ползват) и да се понижи цената на автомобила ".

" Всички наши транспортни средства, започвайки от 2024 година с новия цифров кокпит STLA SmartCockpit , ще предлага естествена интеракция с глас. И тя е направена доста, доста добре. Развълнувам съм за нея ".

По отношение на бъдещото, Нед Кюрик показа, че през 2024 година, Stellantis ще показа своята напълно нова и световна софтуерна платформа, а до 5 години по-късно ще станем очевидци и на цялостната стандартизация във връзка с софтуера и хардуера на автомобилния колос.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР