През януари Rakuten Viber стартира Бизнес чатове – специална папка,

...
През януари Rakuten Viber стартира Бизнес чатове – специална папка,
Коментари Харесай

Защо потребителите намират функцията Бизнес чатове на Viber за ключова?

През януари Rakuten Viber започва Бизнес чатове – специфична директория, която се намира в горната част на главния чат екран. В нея могат да бъдат открити всички известия от компании с верифицирани профили. Папката носи в допълнение улеснение и усъвършенства потребителското прекарване, защото цялата бизнес преписка се насочва към нея, не се смесва с другите чатове и е лесна за намиране. 

Преди функционалността да бъде стартирана, Viber направи изследване измежду потребителите, с цел да разбере отношението им към бизнес връзката в платформата. Резултатите демонстрираха, че 39% от запитаните в Централна и Източна Европа получават известия от компании всекидневно, а 41% биха ги прочели през първия ден от приемането. 

В международен мащаб предходната година потребителите на Viber са получили 73% повече бизнес известия за транзакции (актуализации на заплащания, потвърждения на поръчки и напомняния за срещи), в сравнение с през 2021 година Броят известия, които съставляват диалози в действително време сред компании и консуматори, в които потребителите задават въпроси, получават препоръки за артикули или следпродажбена поддръжка и споделят противоположна връзка, се е нараснал със 17%. Ръст от 11% има и при промоционалните бизнес известия, като специфични предложения, отстъпки и ваучери. 

Функцията Бизнес чатове носи добавена стойност за потребителите, защото 69% от участниците в първичното изследване в Централна и Източна Европа са с позитивна настройка по отношение на Бизнес чатовете, а повече от 55% желаят да получават известия там. Два месеца след стартирането на пазара позитивните мнения на потребителите демонстрират, че те в действителност правят оценка Бизнес чатовете, защото функционалността поддържа кореспонденцията им проведена и им икономисва време.

Функцията Бизнес чатове разрешава по-ефективна връзка и за фирмите. Последните данни демонстрират, че процентът на видяните бизнес известия от стартирането непрестанно нараства. Средната периодичност на отваряне на промоционалните известия е над 6% в съпоставяне със средата нa февруари - средата на март предходната година. Тази наклонност демонстрира, че потребителите избират да имат надзор и да персонализират преживяването си в приложението. 

„ Като всеобщо приложение с доста функционалности, в което потребителите влизат всеки ден, Viber не се употребява единствено за персонална преписка, само че и като значим маркетингов канал за бизнеса. Чрез разнообразни рекламни и чат решения ние осигуряваме персонална връзка сред компания и консуматор. Нашият непрекъснат блян е възстановяване на потребителското преживяване и усъвършенстване на представянето на фирмите посредством внасяне на нови персонализирани функционалности и новаторски решения в среда, за която най-важна е поверителността “, разяснява Даниела Иванова, Директор Развитие за Европа в Rakuten Viber. 

Стратегията на Viber е да се трансформира в супер приложение и по тази причина се стреми да предлага многообразие от спомагателни благоприятни условия, с цел да построи приключена екосистема от услуги, предопределени да посрещнат всекидневните потребности на потребителите от ръководство на доставки или инспекция на прогнозата за времето до развлечения, финтех решения и онлайн извършване на покупки. Бизнес чатовете допълват гамата от услуги с добавена стойност на Viber като прибавят улеснение и успеваемост. Така те вършат общуването от ново потомство сред фирмите и потребителите допустимо.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР