През януари 2023 г. Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА)

...
През януари 2023 г. Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА)
Коментари Харесай

Животновъди настояват за помощ de minimis още през февруари

През януари 2023 година Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) входира искане за de minimis поради високата инфлация и непрекъснато повишаващите се цени на суровините. Впоследствие техни сътрудници също настояха за приемане на сходна поддръжка, както и изключителна помощ поради войната в Украйна през месец март.

" Отговор няма. Тук е значимо ние да предизвикваме един развой и откакто сме го инициирали, той би трябвало да се случи. Въпросът е дали ще се случи в по-кратки периоди или ще се разтегли във времето. Аз се надявам да има банкет още в границите на февруари 2023 година ", изясни Симеон Караколев - съпредседател на асоциацията.

В настоящия епизод на AgriПодкаст коментирахме, че отглеждането на животни е в будна кома и инжекциите с de minimis няма да го спасят. Докъде стигат помощите и по какъв начин да стабилизираме бранша - изяснява Караколев.

" Това е болният, който е на системи, непрекъснато му се влива глюкоза. В момента, в който спреш глюкозата, той си отпътува. Тук не целим като цяло политиката на този стадий, особено в бранш " Животновъдство " не е, с цел да се стабилизира като цяло дълготрайно бранша, а да се стабилизира краткосрочно.

Това са единствените принадлежности секторът да бъде нормализиран в кратковременен проект, само че не и в средносрочен и в дълготраен. Там инструментите са разнообразни. Един от тях е държавната земя, която би трябвало да бъде отдавана под някаква форма с приоритет на животновъдите ".

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР