През януари 2022 г. в Норвегия са регистрирани повече нови

...
През януари 2022 г. в Норвегия са регистрирани повече нови
Коментари Харесай

В Норвегия един модел на ток задмина всички бензинови коли накуп

През януари 2022 година в Норвегия са регистрирани повече нови електрически Porsche Taycan, в сравнение с всички бензинови транспортни средства взети дружно. Това оповестява Норвежкият съвет за пътна информация (OFV), като показва, че делът на колите, захранвани с акумулатори, е 83,7%, което е нарастване от 30,7% на годишна база.

В топ 20 на най-популярните леки коли в страната 19 места заемат електрически автомобили, а единствено едно е за модел с мотор с вътрешно горене, като това е кросоувърът Toyota RAV4, който въпреки всичко и най-продаваният автомобил от този клас в целия свят.
2/3 от всички нови коли в тази страна са електрически автомобили
Електромобилите оформят близо 2/3 от всички продажби на нови коли в Норвегия през 2021 година, отразявайки упоритостта на скандинавската...
Прочети повече
За първи месец на годината в Норвегия са регистрирани 7957 регистрации на нови коли, като 6659 от тях са с напълно електрическо задвижване. В същото време в скандинавската страна са продадени едвам 175 автомобила с бензинов мотор, като това е по-малко от броя на записаните Porsche Taycan - 181 екземпляра.

Общо са продадени 387 автомобила с мотори с вътрешно горене - бензинов и дизелов, само че цели 5 електрически транспортни средства надминават този резултат. Това са Audi Q4 e-tron (643 бройки), Hyundai Ioniq 5 (477), BMW iX (444), Skoda Enyaq (389) и Volkswagen ID.4 (389).

Ford Mustang Mach-E, Kia EV6 и Audi e-tron са класирани от шесто до осмо, до момента в който единственият автомобил с мотор с вътрешно горене - Toyota RAV4, е на девета позиция. На него през януари са се спрели 271 поданици на Норвегия, като в тази численост влизат хибридните версии, които също са електрифицирани.

По-нататък в топ 20 са Polestar 2, Nissan Leaf, Mercedes-Benz EQA и Mercedes-Benz EQC, Peugeot 2008 electric, Porsche Taycan, Hongqi E-HS9, Volvo C40, Kia Niro, Hyundai Kona и Volkswagen ID.3. Заради проблеми с доставките Tesla не попада в листата за януари.
Кои коли са най-застрашени от пожар?
През предходната година няколко автомобилни производителя оповестиха сервизни акции за свои електрически модели поради нараснал риск от самоза...
Прочети повече
Общият брой на записаните коли в страната понижава с 22,8% по отношение на същия месец на 2021 година Търсенето падна за всички коли, като се изключи електрическите, чието несъмнено водачество в топ 20 се дефинира като „ неповторима “ обстановка.

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР