През вчерашната вечер едва ли имаше някой тенис фен, който

...
През вчерашната вечер едва ли имаше някой тенис фен, който
Коментари Харесай

Емоционалният Надал: Важна част от живота ми си отиде с отказването на Федерер

През вчерашната вечер надали имаше някой тенис почитател, който да не се е развълнувал най-малко малко от последния мач в кариерата на Роджър Федерер. Швейцарецът избра да си партнира с Рафаел Надал за последната си публична поява на корта, и въпреки двете митове да изгубиха, то това нямаше никакво значение и всички фенове се вълнуваха от това просто да отдадат дължимото на Маестрото. Самият Надал също не скри вълнението си и можехме неколкоратно да забележим сълзи в очите му, а ето какво показа след това Рафа за самата среща и страстите си след отдръпването на своя огромен противник и добър другар:

" Беше сложен мач. Не сервирах добре от самото начало, а и придвижването ми не е на мечтаното равнище сега. Дори започнах с двойна неточност. Треперех в дълги интервали от мача, като ми беше мъчно да се оправя с страстите. Атмосферата на корта беше невероятна и съм горделив, че бях част от този толкоз важен миг в историята на нашия спорт. За мен беше чест да споделя толкоз доста моменти с Федерер на корта и отвън него.

С отдръпването на Роджър от Тура, то значима част от моя живот също завърши, защото той постоянно е бил до мен или против мен, когато се е случвало нещо значимо в кариерата ми. Беше едно дълго и изпълнено с страсти пътешестване. Развълнувах се да видя всички негови близки хора тук. Тази вечер е извънредно специфична и незабравима за мен. Винаги Федерер бе индивидът, който трябваше да победя. Роджър доминираше в нашия спорт, откогато започнах огромния си пробив в тенис и остана на върха до последно. Ние се превърнахме в най-големи противници, единствено че постоянно сме изпитвали голямо почитание един към различен и в никакъв случай не сме имали съществени проблеми между тях.

В последните години връзките ни непрекъснато се усъвършенстват, защото разбрахме какъв брой доста сходства между тях притежаваме. С Роджър сме имали съвсем един и същи житейски път, тъй че всеки един от нас схваща доста добре през какво минава другият и имаме доста идентични визии за нещата. Стиловете ни са радикално противоположни, което направи нашето съревнование толкоз забавно, само че надалеч не сме толкоз разнообразни като хора и съм благополучен в този момент да бъда в ролята на негов другар и дружно да споделим един толкоз специфичен момент " - приключи прочувствено Матадора.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР