През уикенда феновете на моторните спортове от целия свят следяха

...
През уикенда феновете на моторните спортове от целия свят следяха
Коментари Харесай

MINI John Cooper Works GP със загряващи обиколки на Нюрбургринг

През уикенда почитателите на моторните спортове от целия свят следяха с неспокойствие 24-часовото съревнование на Нюрбургринг. В предварителната стратегия на обичайното съревнование за устойчивост, те имаха опция да се насладят на автомобил, който към този момент е показал безспорни върхови достижения на тази взискателна писта. През последните седмици новото MINI John Cooper Works GP мина през тестванията на именитата Северна права на Нюрбургринг в границите на подготовката за серийно произвеждане. И макар че до въвеждането на пазара през 2020 година има още доста време за фини шлифовки, новият рисков състезател в гамата от модели на английската премиум марка още в този момент впечатлява с времена за обиколка, по-бързи с близо половин минута от тези на предшественика си. Във връзка с 24-часовото съревнование инженерите на MINI и John Cooper Works краткотрайно приключват тестовата стратегия, с цел да могат за пръв път да показват публично маскирания първообраз на новото MINI John Cooper Works GP.


Новото MINI John Cooper Works GP ще се създава от идната година в лимитирана до 3 000 екземпляра серия. С високата си мощ, характерното и настроено въз основата на опита на John Cooper Works в моторните спортове окачване, структурата с усъвършенствано тегло и точно дефинираната аеродинамика то ще сложи нови върхове във връзка с динамичността в сегмента на дребните коли. Още при предходните проби стана повече от ясно, че при него рисковата наслада от шофирането на MINI реализира напълно нови измерения. На Северната права на Нюрбургринг за стандарт постоянно бе считан предходният модел с времето за обиколка от 8:23 минути. Прототипът на новото MINI John Cooper Works GP направи обиколка на именития " Зелен пъкъл " за по-малко от 8 минути. А тестовата стратегия даже не е завършила.



При демонстрационните обиколки на Нюрбургринг прототипът на новото MINI John Cooper Works GP не бе каран в граничен режим, само че неговият извънреден състезателен капацитет мъчно може да остане прикрит даже и при по-спокоен жанр на ръководство. 4-цилиндровият мотор на MINI John Cooper Works GP с мощ над 220 кВт/ 300 кс под предния похлупак обезпечава темпераментно ускоряване и вдъхновяващ тон. Въпреки маскировката за тестовата стратегия необятно отворените въздухозаборници, огромните алуминиеви джанти, самостоятелният дизайн на предната и задната ризница, както и характерният спойлер на покрива са ярки детайли, подсказващи вълнуващите динамични характерности.



При демонстрационните обиколки прототипът на новото MINI John Cooper Works GP е съпровождан от своя непосреден предходник, както и от показаното още през 2006 година MINI Cooper S с John Cooper Works GP Kit. Двата върхови спортиста, създадени в дребни серии от по 2 000 екземпляра, още през цялото време бяха въплъщение на чистата пристрастеност към моторните спортове и през днешния ден са търсени колекционерски коли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР