През тези 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София

...
През тези 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София
Коментари Харесай

Фандъкова: В последните 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София не познаваше

През тези 10 години наложихме скорост на смяната, каквато София не познаваше до тогава. Това съобщи, актуалният градоначалник на София и претендент на ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия.

„ За да продължи развиването на София е нужно да продължим смяната на града - с новите планове, хрумвания, с освежен екип, с хора, които са подготвени да работят за София - това ме стимулира. Ние излизаме с съответни планове, съответен проект за деяние ", добави тя.

Фандъкова съобщи, че новата образователна година в столицата стартира с нова постройка на Първа британска гимназия, като добави, че сега се строят общо 10 учебни здания с 5 нови физкултурни салона.

Коментирайки промяната на хора от екипа си, Фандъкова призна, че е имало неточности и пропуски в работата.

„ Разбира се, че се позволяват и неточности, вършат се и пропуски. Аз съм сменяла хора от екипа, обществено, ясно съм се разделяла с хора, когато има неточност или има изгубено доверие. Новите цели и планове имат потребност от нова сила и нови хора. Не е загадка за никого, че нашите съперници работят с внушения, без конкретика. Когато има подозрения, аз незабавно съм сезирала органите. Корупцията се бори по този метод, а не с внушения ", сподели кметът.

Тя също по този начин съобщи, че приема съществени всички свои съперници в конкуренцията за кметското място в София, тъй като всеки от тях излиза със своята биография, опит, хрумвания. НА въпроса дали е подготвена да се изправи на балотаж против Мая Манолова, Фандъкова отговори, че няма никакви юлизии, че акцията ще бъде лесна.

Кметът на София подчертава и върху построяването на третия лъч на метрото в столицата, като разясни, че краят на октомври е срокът за довеждане докрай на строителните действия. Според нея първата права - от Красно село, до бул. " Владимир Вазов ", ще стартира да действа единствено до няколко месеца.

Освен това Фандъкова изясни, че ще продължи подмяната и модернизацията на рейсовете от градския превоз с цел да усъвършенства качеството на въздуха в столицата, като разясни, че за първите шест месеца на годината има понижение с 1/3 на замърсяването спрямо предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР