През тази седмица Карлос Алкарас стартира втория си период като

...
През тази седмица Карлос Алкарас стартира втория си период като
Коментари Харесай

Карлос Алкарас – №1, но само за две седмици


През тази седмица Карлос Алкарас започва втория си интервал като №1 в международната класация. Тийнейджърът обаче няма никакво време за утешение, тъй като този интервал на върха може да продължи единствено две седмици.

Условието испанецът да остане под №1 и след Мастърса в Маями е просто – той би трябвало да отбрани купата си от предходната година. При всеки различен сюжет, в това число и загуба на финала, то на 3 април №1 ще бъде Новак Джокович.

Със започването на шампионата в Маями сърбинът е още веднъж на върха в класацията онлайн със 740 точки задатък, защото от актива на 19-годишния Алкарас отпадат 1000 точки от купата преди година.

Така единствено постигането на „ слънчевия дубъл “ ще разреши на Карлитос да добави още седмици като №1. Те сигурно ще станат 22. Така на едвам 19 години той обезпечено ще има повече време на върха от митове като Евгени Кафелников, Томас Мустер, Мрсело Риос, Карлос Моя и Патрик Рафтър, които имат общо 21 вземи дружно.

Други тенисисти с по-малко седмици под №1 по отношение на него са противникът му на финала в Индиън Уелс Даниил Медведев (16), Анди Родик (13), Борис Бекер (12), Марат Сафин (9), Джон Нюкъмб (8) и треньорът му Хуан Карлос Фереро (8).

За неутралните почитатели положителната вест е, че борбата за №1 сред него и Джокович занапред ще продължи в сезона на клей, защото двамата имат съвсем идентичен точков актив, който да пазят на алено – 1870 точки за Алкарас и 1880 за сърбина. В този интервал през 2022-а и двамата доближиха до четвъртфинал на Ролан Гарос и завоюваха по една Мастърс 1000 купа.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР