През тази седмица физическата форма се превърна в основна тема

...
През тази седмица физическата форма се превърна в основна тема
Коментари Харесай

Държавата дава по 2 лева на дете годишно, за да може да прави превъртания като президента

През тази седмица физическата форма се трансформира в съществена тематика за българското общество, откакто президентът Румен Радев направи без да се замисля коремно приплъзване с костюм.
Знайни и не толкоз знайни политици и коментатори взеха решение да се упражняват по тематиката, като Светльо Витков също направи коремно приплъзване и провокира военния министър Красимир Каракачанов да хване висилката. Но до момента в който " през смях " тематиката се върти в публичното пространство, Министерският съвет разгласява план за изменение на минималните диференцирани размери на паричните средства за физическо образование и спорт. Става въпрос за пари, които се обезпечават за физическо образование от държавния бюджет и от бюджетите на общините за деца в предучилищните детски заведения, възпитаници в главните и междинните учебни заведения, както и студенти във висшите учебни заведения.
Съгласно плана, на децата в държавните и общинските детски градини и в подготвителните групи в държавните и общинските учебни заведения се отделят по 2 лева на дете за бюджетна година . За учениците в държавните и общинските учебни заведения в дневна форма на образование са планувани по 3 лева на възпитаник за бюджетна година . За курсантите сумата за бюджетната година е същата – по 3 лева на човек .
Припомняме, че за Зимната олимпиада в Пьонгчанг България отдели 50 млн. лв. и не съумя да завоюва нито един орден. А за последните Летни олимпийски игри – в Рио, давахме по 250 000 лв. за златен орден, само че не взехме нито един! За сребърен орден се даваха по 200 000 лв., а взехме един – на Мирела Демирева, а за бронз – 150 000 лв.. От Рио взехме и бронз – на Елица Янкова в битката.
До 1 март на съответната година, шефовете в образователните заведения и студентските препоръки в съответните ВУЗ-ове би трябвало да са изготвили проекти за деяние във връзка с физическото образование - т.е. какво ще вършат с по 2-3 лв. на година, с цел да може децата, учениците, студентите и курсантите да извършват максимата " здрав дух в крепко тяло ".
Действителността в София
Днес, 15 март, на равнище Столичен общински съвет беше признат Годишния проект на програмата за ремонт на спортната инфраструктура за 2018 година. Само 9 учебни заведения от общо 180 ще получат средства, с цел да бъдат ремонтирани физкултурните им салони. Общата сума, която Столична община отпуска за определените 9 учебни заведения, е 175 000 лв.. " Затова и ремонтите, които ще бъдат направени, ще бъдат козметични - циклене на паркета, боядисване и така нататък А на едно от тези учебни заведения - 21-о в " Лозенец " не му е юридически ремонт от 1960 година ", разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР