През тази година в Бургас ще продължи работата по проекта

...
През тази година в Бургас ще продължи работата по проекта
Коментари Харесай

Подмяната на старите печки в Бургас продължава и тази година

През тази година в Бургас ще продължи работата по плана за замяна на старите печки на дърва и въглища с нови уреди на екологично гориво.

В идната съществена фаза на плана се планува да бъдат сменени отоплителните уреди в 1914 семейства от Централна градска част, квартал " Възраждане " и комплексите " Лазур ", " Братя Миладинови " и зона Г на " Меден рудник ".

Кампанията за кандидатстване по програмата ще започва идващите месеци, като преди нейното начало ще бъде оповестено по какъв начин ще се реализира подаването на документи.

До този миг Община Бургас осъществя сполучливо пилотната фаза на плана по Програма LIFE " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ".

По време на нея бяха доставени и инсталирани гратис 74 отоплителни уреда, от които ще се употребяват 89 бургаски семейства. 8 от тях работят на газ, а 66 на пелети. По този метод горенето на дърва и въглища в остарели и амортизирани печки е прекратено и в атмосферата ще се изхвърлят много-по-малко фини прахови частици.

Очакванията са тяхното количество да бъде понижено с 1200 кг за една година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР