През тази година се очаква коефициентът на щетимост по автомобилната

...
През тази година се очаква коефициентът на щетимост по автомобилната
Коментари Харесай

Русия Поне 50 застрахователни компании ще отпаднат от пазара прогнозират експерти

През тази година се чака коефициентът на щетимост по автомобилната „ Гражданска отговорност “ да доближи рекордните 92%

През тази година се чака 20% от настоящите застрахователни компании в Русия да отпаднат от пазара, сочи изследване в сектора, направено от специалисти на KPMG. Това значи най-малко 50 застрахователи да престанат да вършат бизнес и в бранша ще останат 168 компании против 217 през февруари, сочат данни от юнското изследване измежду Топ-20 на най-големите застрахователи - " Обзор на застрахователния пазар в Русия. Юни 2018 " на консултантската компания KPMG.
Към края на първото тримесечие на 2018-та, по данни на застрахователния регулатор в страната – Банката на Русия, на пазара работят 204 застрахователни компании. През 2017 година пазара са напуснали 30 сдружения (към края на годината са останали 226). Основната причина за това е бил доброволният отвод от лиценз (16 застрахователя). Пет сдружения са отпаднали заради метаморфоза на бизнеса, а при девет лицензът е бил лишен поради нарушавания на законодателството.
Секторът ще означи растеж от към 7%, M&A покупко-продажбите ще се усилят, а сегментът на автомобилната " Гражданска отговорност " ще удари нов негативен връх по загуби, сочат останалите прогнози.
Ръстът в застраховането ще бъде образуван главно от активността на фирмите от първата двайсетица (през 2017 година този растеж е бил 8%). Локомотив на пазара ще остане животозастраховането, което в околните две години ще бележи годишен растеж от 30% и нагоре. На другия полюс е автомобилната " Гражданска отговорност ", която макар електронизирането и либерализацията на цените ще донесе растеж на загубите от 20% към есента. През тази година се чака коефициентът на щетимост да доближи рекордните 92%, като за съпоставяне през 2017-та той е бил на равнище 84%. Фактическата щетимост, съгласно застрахователите, през предходната година е била над предстоящото (около 90%).
Концентрацията на пазара продължава да пораства и фирмите от Топ-10 към този момент държат 76% от бранша (срещу 75% приз 2017-та и 74% през 2016-та). Първите пет сдружения пък образуват половината от пазара.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР