През тази година Renault отбелязва един интересен и емблематичен за

...
През тази година Renault отбелязва един интересен и емблематичен за
Коментари Харесай

Картата за безключов достъп на Renault : 20 години на пазара

През тази година Renault отбелязва един забавен и емблематичен за френската марка юбилей- този на системата за безключов достъп до автомобила благодарение на карта.

Историята на новаторската система за достъп до интериора на автомобила стартира през 2001 година с Laguna II, само че не и преди този момент концепцията за специфичната карта-ключ да се зароди в главата на Бернар Дюмодел, водач на плана на модела. Той взима ентусиазъм от магнитните карти за достъп до хотелските стаи и я показва пред своите ръководители и изпълнителния ръб на групата, включително и пред Луи Швайцер, изпълняващ по това време длъжността шеф на Renault. Проектът се възприема и се подава патент за концепцията.

С въвеждането на системата, известна като KEV (Keyless Entry Vehicle), в серийното произвеждане на Laguna II, Renault се трансформира в първата компания всеобщ производител, която я възприема и осъществя. През идващите години технологията е интегрирана и в Espace и Vel Satis, а малко по-късно и в цялата гама- Clio, Scenic и Megane.



През годинити, системата за безключов достъп и пускане на мотора с бутон на Renault еволюира- в четири съществени версии (2001, 2007, 2015 и 2019 година), и се усъвършенства непрестанно, а от френската марка споделят, че с лансирането на напълно новото електрическо предложение на компанията- , ще бъде сложено началото на петата версия на "ключа ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР