През тази година предстои модернизацията на 17 училища и детски

...
През тази година предстои модернизацията на 17 училища и детски
Коментари Харесай

​Йорданка Фандъкова: Предстои модернизацията на 17 училища и детски градини

През тази година следва модернизацията на 17 учебни заведения и детски градини в София на обща стойност 36 милиона лв., които са по оперативната стратегия " Региони в напредък ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новия център по естествени науки " Еврика " в 51-во Средно учебно заведение " Елисавета Багряна " в София.

София
 © Българска телеграфна агенция
Ще продължи строителството на нови детски градини и учебни заведения в столицата, като през тази година отпуснахме към този момент 1 милион лв. за проектирането на нови корпуси - на здания на учебни заведения и детски градини, увери кметът Фандъкова. Тя посочи, че следва проектирането на четири нови учебни заведения и на шест нови спортни зали, като 51-во учебно заведение е едно от учебните заведения, в които ще бъдат построени квартални спортни зали.

Сега се уголемява с нов корпус Първа британска езикова гимназия в София, има средства и за нова спортна зала в нея. Изгражда се и нова спортна зала в 149-о учебно заведение, осведоми кметът Фандъкова. Тя заключи, че в последните години към 360 милиона лв. е вложила Столичната община в просветителна среда - в строителството и в модернизацията на детски градини и учебни заведения.
 Център за естествени науки беше открит в столичното 51-во учебно заведение Център за естествени науки беше открит в столичното 51-во учебно заведение
Той включва шест кабинета - по химия, физика и биология и лаборатории към тях както и кабинети по математика и география.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР