През тази година отбелязваме 20 години от премиерата на серийната

...
През тази година отбелязваме 20 години от премиерата на серийната
Коментари Харесай

20 години Renault Clio V6

През тази година означаваме 20 години от премиерата на серийната версия на един от най-емблематичните освен за Renault, само че и за спортните модели коли като цяло. Две години след дебюта си като концептуална разработа по време на салона в Париж през 1998 година, още веднъж на родна територия, френската компания показва неповторимото за пазара Clio V6 и светът на спортните хечбек коли към този момент в никакъв случай няма да бъде същия.

Две версии, пет години и съвсем 3000 създадени екземпляра по-късно, Renault Clio V6 остана в историята като суперспортен автомобил без аналог за времето си и подобен, клиентите на който бяха подканяни да вземат участие в тематичните събития V6 Experience, по време на които имаха опция да тестват автомобила в следена среда, както и да получат скъпи инструкции от квалифицирани инструктори.

Средноразположеният трилитров, V-образен, шестцилиндров мотор на компактиня състезател генерира оптималната мощ от 230 конски сили и оптимален въртящ миг от 300 Нм, а крайният резултат е опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6.4 секунди и оптималната скорост на придвижване от към 235 км/ч.

От Renault разясняват, че даже 20 години след появяването си, продължава да се радва на непрестанен потребителски интерес, като сега представители на модела се търгуват на двойни на истинските цени.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР