През следващото десетилетие ръстът на населението на Обединеното кралство ще

...
През следващото десетилетие ръстът на населението на Обединеното кралство ще
Коментари Харесай

Ръстът на населението във Великобритания ще се забави драстично

През идващото десетилетие растежът на популацията на Обединеното кралство ще се забави доста, основно заради по-ниските равнища на раждаемост, които ще създадат чистата имиграция решаваща променлива. За това осведоми Ройтерс.

Очаква се популацията на Англия да нарасне с 3,2% до 69,2 млн. души до 2030 година, спрямо 67,1 млн. души през 2020 година През десетилетието до 2020 година английските жители се усилиха с 4,3 млн. души или с 6,9 на 100.

От 1995 година до 2020 година растежът бе с 9,1 милиона души или 15,6%, а от 2020 година до 2045 година ще бъде с 3,9 милиона души или 5,8 %, заяви английската Служба за национална статистика. До 2045 година популацията на Обединеното кралство ще бъде 71 милиона души.

Англия ще пораства по-бързо от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Ще има застаряване и повече смъртни случаи, в сравнение с раждания, защото хората, родени в поколенията на бейби взрива след Втората международна война и през 60-те години на предишния век, ще доближат по-напреднала възраст.

" Като се има поради, че се чака по-голям брой смъртни случаи и по-малко раждания, чистата интернационална миграция ще играе все по-голяма роля в повишаването на популацията. Последните ни прогнози приказват за по-бавен напредък, в сравнение с сме посочвали преди ", разяснява Джеймс Робардс от службата по статистика.

Според предвижданията чистата миграция във Англия през десетилетието до 2030 година евентуално ще доближи 2,2 милиона души.
 Една година Brexit - изводите предстоят
Една година Brexit - изводите предстоят

Стратегията за непрекъснат Brexit и безкрайна борба с външен зложелател, представляван от Европейски Съюз, носи все по-малко точки на вътрешния фронт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР