През следващото десетилетие американските банки ще съкратят 200 хил. работни

...
Коментари Харесай

Американските банки може да съкратят 10% от персонала за 10 години

През идващото десетилетие американските банки ще съкратят 200 хиляди работни места, или 10% от чиновниците си, до момента в който се стремят да усилят рентабилността при изменящото се държание на клиентите. " Това ще бъде най-голямото освобождение на чиновници в американската банкова история ", предвижда пред Financial Times Майк Мейо, анализатор в Wells Fargo. Ако предвижданията се осъществен, тази година ще бъде инфлексната точка за банковия бранш в Съединени американски щати, където броят на работните места остана почти 2 млн. през последното десетилетие.

Най-застрашени са работните места в клоновете и кол-центровете, защото банките свиват обширните си мрежи, с цел да дават отговор на новата действителност на постпандемичното банкиране, открива отчетът на банката, направен от Мейо. Това е в сходство с разбора на Министерството на труда, който планува 15-процентно понижаване на работните места в банковите спестовни каси през идващото десетилетие.
Заплахите
В исторически проект съкращенията, изключително на по-нископлатени работни места, са противоречив въпрос за банковата промишленост, която постоянно се възприема от прогресивните политици като образец за богата промишленост, която дава приоритет на облагите пред хората. Но опасността софтуерните компании и небанковите финансови компании да завземат бизнеса с заплащания и заеми, който обичайно е доминиран от банките, се ускори през последната година, което наложи редуциране на работни места, твърди Мейо.

" Банките би трябвало да станат по-продуктивни, с цел да останат настоящи. А това значи повече компютри и по-малко хора ", споделя той. Повечето съкращения могат да бъдат реализирани по натурален път посредством напускания и пенсиониране през идващите 10 години, а не посредством уволнения, намалявайки риска от бурна реакция, твърди специалистът.
Това ще е най-голямото понижение на личния състав в историята на бранша.
Новото проучване, първо обявено от FT, последва разочароващите данни, които демонстрираха, че американската стопанска система е добавила едвам 266 хиляди нови работни места през миналия месец, което е доста по-малко от прогнозите за 1 млн. Структурните детайли на безработицата, като ускорената автоматизация, настъпила по време на пандемията, може да съставляват по-голяма от предстоящото спънка за възобновяване на трудовия пазар, считат специалисти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР