През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините

...
През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините
Коментари Харесай

Мрачна прогноза от НИМХ за времето

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време. Това заяви дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология.

На места, основно в Южна България, а по здрач и в Източна - ще превалява дъжд. В Източна България през по-голямата част от деня ще духа сдържан южен вятър и температурите доста ще се покачат.

В Западна България вятърът ще е от северозапад, а по здрач и в източните региони югозападният вятър ще се смени със северозападен. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за декември – към края на деня ще стартира да се покачва.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните – сред 7° и 12°, тук-там в Източна България до 14-15°.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. На места, основно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра от сняг.

Условия за по-значителни количества има в южните региони от Родопите. Вечерта и през нощта против неделя превалявания ще има и в масивите от Източна България. Ще духа мощен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 2°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността преди обяд, основно над северното крайбрежие. Привечер и през нощта против неделя тук-там ще превали дъжд.

През по-голямата част от деня ще духа сдържан юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат; по здрач вятърът ще се смени със северозападен. Максимални температури на въздуха: 8° и 13°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя сутринта в източните региони към момента е допустимо да превалява слаб дъжд, само че и там бързо ще спре. Облачността ще се раздра и ще намалее до слънчево време. Вятърът последователно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. В началото на идната седмица ще е без превалявания.

По поречието на Дунав, в котловините и тук-там в Горнотракийската равнина ще бъде с мъгли, ниска облачност и понижена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и ще обгръщат повече райони; дневните температури там ще остават по-ниски, до 7°-10°.

В останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево, ще се затопли сензитивно, изключително в планините, в Предбалкана, по-късно и в североизточните райони; там температурите ще бъдат доста по-високи от нормалните, като оптималните ще доближават тук-там 15°-18°.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР