През следващото денонощие над страната ще има разкъсана облачност, значителна

...
През следващото денонощие над страната ще има разкъсана облачност, значителна
Коментари Харесай

Не се очаква съществена промяна на времето в понеделник

През идващото денонощие над страната ще има раздрана облачност, забележителна в следобедните часове над Западна и Централна България. Там тук-там ще превали дъжд, в югозападните региони - съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е най-вече сдържан, от изток-югоизток. Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, оптималните - сред 19 и 24 градуса; по Черноморието - по-ниски.

 времето пролет Симона Клисарска
Над Черноморието ще има раздрана облачност. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала.
 
Над планините облачността ще е забележителна и тук-там ще превали, в югозападните региони - с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 12 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

 времето пролет Симона Клисарска-->
През идващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд в доста региони ще се развива забележителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, тук-там, основно в Западна България, краткотрайно интензивни и с гръмотевици.

Във вторник ще продължи да духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен, вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се намалят още малко. В сряда в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще бъде от южната четвърт, сдържан. Температурите едва ще се покачат.

 времето дъжд дете пролет iStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР