През следващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива

...
През следващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива
Коментари Харесай

Дежурният синоптик Христо Христов разкри ще спре ли най-сетне да вали и гърми

През идващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива и още веднъж ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии и градушки, на повече места и по-значителни в следобедните часове. Максимални температури сред 23° и 28°, в София към 24°. Това заяви дежурният метеоролог Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, представен от " Фокус ".

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца и денем ще се задържи съвсем без смяна.

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа до сдържан североизточен вятър, само че с краткотрайни усилвания. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



И над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачно и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северен вятър, само че с краткотрайни усилвания. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра – към 12°.

За втори следващ ден за територията на страната е разгласен жълт код за дъждове и гръмотевична интензивност.



Във вторник и сряда ще има повече слънчеви часове. Валежите ще намалеят, ще бъдат на малко места и послаби. Все отново през първия ден в обособени планински региони в Западна България е допустимо за малко да бъдат интензивни. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - сдържан.

Температурите ще се покачат и в сряда, когато в множеството региони ще се задържи без превалявания, оптималните ще са сред 27° и 32°.

В четвъртък още веднъж се покачва вероятността за следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Източният вятър ще стихне. Дневните температури ще са съвсем без смяна.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР