През следващия период до провеждането на съвместното междуправителствено заседание между

...
През следващия период до провеждането на съвместното междуправителствено заседание между
Коментари Харесай

Общо правителствено заседание ще има на 25 януари

През идващия интервал до провеждането на взаимното междуправителствено съвещание сред България и районен съд Македония в края на месеца ще бъдат контрактувани детайлностите към откриването на въздушната линия. За това се споразумяха министрите на превоза на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски по време на формалното посещаване на българския министър председател Кирил Петков в Скопие. Коментиран е и въпросът за модернизацията на граничните пунктове, както и отварянето на новия пункт " Клепало " край Берово. Във връзка с Коридор №8 е разисквано построяването на общ граничен тунел, който ще свърже двете страни като част от плана за железопътната връзка сред тях.

Европейската интеграция на Западните Балкани съставлява народен интерес както за страните кандидатки, по този начин и за членовете на Европейския съюз, удостовери външният министър на РСМ Буяр Османи на срещата с българския външен министър Теодора Генчовска. Акцент на диалозите беше идната взаимна сесия на държавните управления на двете страни, която ще се организира в София на 25 януари, както и въвеждането на нова динамичност в съдействието посредством използване на концепцията за работни групи, с акцент върху съответни области, в които има капацитет за прогрес.

„ На срещата беше приветстван възобновения разговор сред двете държавни управления, както и значимостта от продължение на интензивната връзка на високо равнище, като беше изразена убеденост, че новата динамичност в контактите ще докара до нужното надграждане на двустранните връзки “, се споделя в изказване.

По отношение на икономическото съдействие министрите приветстваха растежа на стокообмена сред двете страни с 30 % през 2021 година и показаха упованията си през 2022 година да се резервира позитивният ритъм на напредък на двете стопански системи и търговията сред двете страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР