През следващите месеци НАТО ще ускори усилията си за складиране

...
През следващите месеци НАТО ще ускори усилията си за складиране
Коментари Харесай

НАТО смята да струпа голямо количество техника и до 300 000 военни на източния си фланг

През идващите месеци НАТО ще форсира напъните си за депозиране на съоръжение по източния фланг на алианса и ще дефинира десетки хиляди военнослужещи, които могат да се притекат на помощ на съдружниците в къси периоди - ход, който има за цел да спре Русия да разшири войната си отвън Украйна, показва " Политико ", представено от Българска телеграфна агенция.

За да се случи това обаче, НАТО би трябвало да убеди обособените страни да дават разнообразни детайли: Войници, образование, по-добра инфраструктура - и най-много огромни количества скъпи оръжия, съоръжение и муниции.

Тъй като страните към този момент се тормозят за личните си ресурси от муниции, а Украйна изпитва остра потребност от повече снаряди и оръжия от съдружниците, съществува риск не всички съдружници на НАТО да изпълнят обещанията си да допринесат за новите проекти на алианса.

Това е предизвикателство, с което НАТО се е сблъсквала и в предишното, и което специалистите се притесняват, че може да се трансформира в непрекъснат проблем за западния алианс, защото войната на Русия навлезе във втората си година. Докато Съединени американски щати и Европейски Съюз вършат проекти за бързо обезпечаване на повече оръжия, процесът на попълване на запасите неизбежно ще отнеме време.

Това би могло да попречи на стремежите на НАТО. Тази пролет (на срещата в Брюксел на 3-4 април - бел. ред.) военните водачи ще показват обновени районни отбранителни проекти, които имат за цел да оказват помощ за предефиниране на метода, по който алиансът пази своите 1 милиарда жители.

Числеността на силите ще бъде огромна, като публични лица изричат концепцията за до 300 000 военнослужещи на НАТО, нужни за реализирането на новия модел. Това значи доста съгласуване и увещание.

Първото равнище на подготвеност може да се състои от към 100 000 бойци, подготвени да се придвижат в границите на 10 дни, споделя Хайнрих Браус, някогашен асистент общоприет секретар на НАТО по отбранителната политика и планирането на силите. Възможно е да се включат и многонационални бойни групи, които алиансът към този момент е основал в източния фланг.

След това вторият ешелон на войските ще поддържа тези бойци, подготвени да се разпрострат от страни като Германия в границите на 10 до 30 дни.

Но процесът може да се окаже комплициран. Защото за толкоз бързо напредване, даже и за един месец, са нужни доста хора, съоръжение и образование - и доста пари, показва " Политико ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР