През следващите години всички арктически поделения на Северния флот ще

...
През следващите години всички арктически поделения на Северния флот ще
Коментари Харесай

Русия праща С-400 да пазят Арктика

През идващите години всички арктически поделения на Северния флот ще бъдат оборудвани със зенитно-ракетни системи С-400, които ще основат зенитен купол над съветската част на Арктика, съобщи пред кореспонденти командващият на Северния флот вицеадмирал Александър Мойсеев.
" Оборудването и преоборудването на зенитните ракетни и радиотехнически войски се прави с ново въоръжение. Тази година противоракетните системи С-400 влязоха в употреба при противоракетния полк, ситуиран на Нова Земя.
Планира се през идващите години всички наши арктически подразделения да бъдат оборудвани с сходни комплекси и в действителност ще бъде основан въздушен купол над съветската част на Арктика ", сподели командирът, представен от БГНЕС.
Според него това значи, че Арктика ще бъде предпазен от всевъзможен тип въздушна офанзива, без значение дали става въпрос за авиация или балистични ракети. През септември 2019 година беше обявено, че полкът в Нова Земя за първи път е оборудван с комплекси С-400.
Този полк пое бойно обвързване за отбрана на въздушното пространство над съветската част на Арктика през 2015 година, само че преди този момент бяха в употреба системите от предходното потомство С-300.
Противоракетната система С-400 е проектирана да унищожи всички модерни и средства за аерокосмическа офанзива в обсег от няколкостотин километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР