През следващите години 5G интернетът ще осигури ултра-бърз сигнал на

...
През следващите години 5G интернетът ще осигури ултра-бърз сигнал на
Коментари Харесай

Как 5G застрашава способността ни да предвиждаме природни катаклизми

През идващите години 5G интернетът ще обезпечи ултра-бърз сигнал тук-там по планетата, където допреди не е имало даже 2G покритие. Големите телекомуникационни снабдители вършат всичко допустимо да сграбчен допустимо максимален дял от новата мрежа, само че е реалност, че стартирането на 5G интернет крие много незнайни.
 5G технологията и заплахите за здравето ни
5G технологията и заплахите за здравето ни

Има прекомерно малко проучвания за резултатите на 5G

Наскоро The Washington Post и CNET оповестиха, че от NASA и Националната организация на океанските и атмосферни проучвания (NOAA) в Съединени американски щати предизвестяват, че 5G мрежата може да изправи милиони от нас пред сериозен риск.

Проблемът е в това, че 5G вълните употребяват сходни честоти с метеорологичните спътници, а това би нарушило способността на последните да предават акуратни данни към Земята.

Учените от NASA и NOAA се притесняват, че това ще ни попречи да предвиждаме и да се приготвяме за съществени урагани и стихии, при които всяка минута забавяне може да се окаже съдбовна за мнозина.

Федералната комисия по връзките в Съединени американски щати обаче продължава да твърди, че " няма мотив за терзание ", макар предизвестията на NASA, NOAA и сенатори от няколко щата.

Търговската асоциация на телекомуникационните компании даже назовава изказванията на NASA и NOAA " подправени вести ", само че не дава безапелационен мотив за мнението си.
 Защо Англия забавя 5G мрежата си с две години
Защо Англия забавя 5G мрежата си с две години

Британските съдилища за залети от каузи
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР