През следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането

...
През следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането
Коментари Харесай

Другата седмица става ясно кой ще строи нови отсечки от "Струма" и "София-Калотина"

През идната седмица ще бъдат отворени ценовите предложения за построяването на тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “ и за двата сектора от автомагистралата „ София - Калотина “, заяви ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов в утринния блок на бТВ.

Предстои след отменяне на жалбата за правата Мездра - Ботевград да продължи тръжната процедура за избор на реализатори и надлежно да се пристъпи към подаване и отваряне на офертите.

Новият ръководител на УС на АПИ уточни, че предлагането за заемане на длъжността е направено персонално от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, защото инж. Дончо Атанасов е подал молба за освобождение по здравословни аргументи. Разговарях с инж. Атанасов и го убедих да остане в Управителния съвет, тъй като е с неоспорим престиж и с опит в пътното строителство, сподели инж. Глосов.

Относно изказванията за спор на ползи като шеф на строителни компании преди назначението му в АПИ през юни 2017 година инж. Глосов съобщи, че няма никакъв спор, защото компанията, която е управлявал и сдруженията, в които е взел участие преди, не са работили по планове на пътната организация. Дейността им е била обвързвана най-вече с високото строителство и построяването на ВиК обекти в дребните обитаеми места. Още при встъпването си в служба през предходната година той е подал и декларацията си за спор на ползи и подобен изрично няма. Като ръководител на строителната камара съм представлявал всички компании. Големите компании са доста дребен % от 5000 компании, вписани в регистъра на камарата. 90% от тях са дребни и междинни, сподели още инж. Глосов.

Инж. Глосов заяви, че напредва построяването на 10-километровия сектор от автомагистрала „ Хемус “ сред Ябланица и Боаза. От стартирането на работата в края на март до момента са изпълнени над 20% от строителните работи. Очакванията са обектът да бъде приключен с към 5-6 месеца по-рано от плануваното по контракт и до края на идната година правата да бъде подготвена. Той изясни, че следва пускане на тръжните процедури за избор на реализатори на над 50 км от „ Хемус “ от Боаза до разклона на пътя Плевен - Ловеч. Работи се и по подготовката на останалите сектори. В началото на идната година ще открием процедурите и за правата от Плевен - Ловеч до връзката с пътя Русе - Велико Търново. Целта ни е до 2024 година цялата автомагистрала „ Хемус “ да бъде построена, съобщи ръководителят на УС на АПИ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР