През следващата година Монтана ще бъде център на много събития

...
През следващата година Монтана ще бъде център на много събития
Коментари Харесай

Монтана - Европейски град на спорта за 2023 г.


През идната година Монтана ще бъде център на доста събития в масовия и професионалния спорт.

Това съобщи кметът Златко Живков на конференция ден, откакто се завърна от гала в Европейския парламент, където града бе обявявен европейски град на спорта за 2023 година, оповестиха от Общината.

Кметът на Монтана представи флаг и плакет със званието, връчени му от уредниците на класацията ACES EUROPE. Другият български град, който ще бъде  „ Европейски дребен град на спорта за 2023 година “ е град Бяла, област Варна.

На церемонията бе разгласен и изборът на София за международна столица на спорта през 2024 година. Над 400 присъстващи станаха на крайници и приветстваха българските представители.

До този миг 14 български градове са лауреати на влиятелната премия на ACES EUROPE, което слага страната ни измежду отличниците на континента. Класацията на спортните градове обхваща вече и градове от целия свят.

„ Монтана е приет състезателен център в България ", съобщи Живков. Сега ставаме част от международна мрежа  обединена от напъните на доста хора за развиване на спорта и качеството на живота в градовете.

В Монтана години наред се работи целеустремено и поредно за възстановяване на изискванията за спорт и това дава резултати ”, добави той. Близо 3000 деца упражняват редовно в школите на 28-те спортни клуба в града.

През идната година ще бъде възстановени ученическите игри. Отборите на учебните заведения от Монтана  са били 10 пъти национални финалисти в разнообразни групови спортове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР