“През следващата година Министерството на труда и социалната политика ще

...
“През следващата година Министерството на труда и социалната политика ще
Коментари Харесай

През 2023 г. държавата ще подкрепи пазара на труда с над 830 млн. лв.

“През идната година Министерството на труда и обществената политика ще влага над 830 млн. лева за поддръжка на пазара на труда. С тях ще насърчим самодейностите на работодателите за опазване на работните места, ще повишим квалификацията на работещите и ще подпомогнем безработните в тяхната професионална реализация. “

Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на церемонията по връчване на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата.

Министър Лазаров акцентира, че измежду целите на министерството е да продължи дейния обществен разговор в търсене на най-хубавите решения за качествени работни места и подготовка на квалифицирана работна мощ.

„ Тъй като положителният екип е основно изискване за триумф, имам вяра, че представителите на страната и обществените сътрудници ще продължим да работим дружно за развиването на човешкия капитал и стопанската система на България, което ще докара до стабилно повишаване на приходите и качеството на живот у нас “, добави той.

„ Днешната гала освен отличава най-хубавите и новаторски бизнес модели и практики, само че е и доказателство, че рецесиите и провокациите могат да се трансфорат във благоприятни условия за възстановяване на успеваемостта и увеличение на вложенията в нови индустриални мощности и нови работни места “, съобщи министър Лазаров.

Той акцентира смисъла на смелите и далновидни управнически решения за реализирането на планове, които подтикват развиването на стопанската система на България и дават добър образец за триумф и отговорност към обществото.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР