През следващата една седмица предстоят разговори между двата преговорни екипа

...
През следващата една седмица предстоят разговори между двата преговорни екипа
Коментари Харесай

Мария Габриел: Следващата седмица ще бъде финализирана управленската програма

През идната една седмица предстоят диалози сред двата преговорни екипа на двете парламентарни групи – на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, дружно с министри, с цел да бъде финализирана управническата стратегия. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след днешното първо съвещание на новоизбраното постоянно държавно управление. 

„ В тази управническа стратегия ще бъдат изведени на напред във времето тези краткосрочни цели, които ще ни разрешат да имаме резултати и по този начин да убедим българските жители, че това държавно управление е освен работещо, а и устойчиво “, уточни Габриел.

 

Като друга съществена тематика, върху която следва да се работи през идните дни, тя дефинира приемането на държавния бюджет. „ Дискусията би трябвало да стартира в елементи, с цел да може да бъде признат оптимално бързо “, уточни Мария Габриел.

 

Тя акцентира, че към момента няма свои заместници, които да я подкрепят в работата ѝ отпред на Министерството на външните работи.

 

„ Все още не, дайте ми малко време “, сподели тя пред публицистите. Габриел увери, че министрите в най-скоро време ще подберат своите екипи за работа, наблягайки на хора с експертен профил.

 

Във връзка с кадровите промени в управленията на Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “, направени в първия работен ден на новоизбраното постоянно държавно управление, Мария Габриел съобщи, че не се меси в ресорите на своите колеги-министри.

 

Вицепремиерът увери, че институциите са реагирали незабавно след земетресението в Пловдивско и към този момент се правят оценка материалните вреди.

 

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР