През следващата една седмица предстоят разговори между двата преговорни екипа

...
През следващата една седмица предстоят разговори между двата преговорни екипа
Коментари Харесай

Габриел: Смяната на шефовете на НАП и митниците не е чистка

През идната една седмица предстоят диалози сред двата преговорни екипа на двете парламентарни групи – на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, дружно с министри, с цел да бъде финализирана управническата стратегия. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след днешното първо съвещание на новоизбраното постоянно държавно управление. 

„ В тази управническа стратегия ще бъдат изведени на напред във времето тези краткосрочни цели, които ще ни разрешат да имаме резултати и по този начин да убедим българските жители, че това държавно управление е освен работещо, а и устойчиво “, уточни Габриел. 

Като друга съществена тематика, върху която следва да се работи през идните дни, тя дефинира приемането на държавния бюджет. „ Дискусията би трябвало да стартира в елементи, с цел да може да бъде признат оптимално бързо “, уточни Мария Габриел. 

" Не мисля, че би трябвало да съпоставяме промяната на шефовете на Национална агенция за приходите и " Митници " със заявките за чистки в държавната администрация. Несъмнено да останат министри, хора, които за първи път са министри, без заместници, е доста сложен миг за тях. Разчита се на зам.-министрите да споделят в какво се състоят нещата, какви са положителните практики. Важно е министрите да могат да подберат своя екип ", сподели още Габриел.

Габриел добави, че още не си избрала заместници, а по отношение на рокадите по върха сподели: " Нека не се месим в ресорите "

" Ние, с Николай Денков, ще обърнем внимание на зам.-министрите, както на министрите. За нас е значимо ние също да сме в течение, само че министърът има своята независимост на избор. Това е негово право, само че търсим експертен профил - хора, потвърдени със своята експертиза ", добави тя.

" Асен Василев има право да разчита на собствен екип. Предстои взимане на бюджет. Темите за приходите и разноските са извънредно значими ", сподели в умозаключение Мария Габриел.

Междувременно, от пресцентъра на Министерския съвет оповестиха, че със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама заместник-министри. Стоян Темелакиев е назначен на поста заместник-министър на вътрешните работи, а полковник о.з. Станимир Георгиев е назначен за заместник-министър на защитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР