През септември 2020 г. Националният статистически институт проведе месечното анкетно

...
През септември 2020 г. Националният статистически институт проведе месечното анкетно
Коментари Харесай

Kак се развива хотелиерският бизнес в епидемичната обстановка |

През септември 2020 година Националният статистически институт организира месечното анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване за събиране на информация за положението и развиването на техния бизнес по време на епидемиологичната конюнктура в страната.

През август 51.7% от интервюираните резервират мнението си да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 63.2% имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 49.3% - на нощувката.



По отношение на наетия личен състав през последния месец анкетата записва понижение на ръководителите, подхванали главните ограничения: „ понижаване на възнагражденията на личния състав “, „ освобождаване/съкращаване “, „ заплатен отпуск “, „ неплатен отпуск “, „ отдалечена форма на работа “ и „ прекосяване на ненапълно работно време “. Същевременно местата за настаняване, които са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите, се усилват с 4.7 пункта. В кратковременен проект (1 месец) 57.4% от интервюираните плануват да запазят личния състав си, а 38.4% от тях чакат да усилят заетите в местата си за настаняване.



През август 39.0% от шефовете регистрират, че няма смяна в приходите от активността им по отношение на предходния месец, до момента в който 34.8% показват, че са се нараснали.

В кратковременен проект (през идващия един месец) 44.1% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ до 50% “ от разноските за активността със лични средства, 34.3% от тях - „ до 100% “, а 20.6% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект през август 36.4% от ръководителите считат да продължат с актуалната си активност, 35.2% от тях считат да продължат да работят, въпреки и с понижен размер, 23.0% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 4.2% предвиждат да я прекратят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР