През септември 2019 г. Министерството на правосъдието на САЩ започва

...
През септември 2019 г. Министерството на правосъдието на САЩ започва
Коментари Харесай

Volkswagen, BMW, Ford и Honda бяха оправдани за картел

През септември 2019 година Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие против 4 огромни автомобилни производителя - Volkswagen, BMW, Ford и Honda. То трябваше да обясни, дали има нарушаване на федералните закони, откакто фирмите се съгласиха на сделка с управляващите в Калифорния за новите равнища на нездравословни излъчвания. До следствието се стигна, откакто четирите производителя не зачетоха мнението на управляващите във Вашингтон по въпроса.
Самото съглашението с управата на Калифорния беше подписано през юли 2019 година Това провокира голямо неодобрение в Белия дом и у президента Доналд Тръмп, защото екологичните стандарти в Калифорния са разнообразни от тези в останалите щати, а това значи и нарушаване на закона за конкуренцията от страна на тези автомобилни компании.
Губернаторът на щата - Гавин Нюсом, съобщи, че поради следствието, други производители са отказала да се съгласят с новите екологични стандарти в щата, защото са се тормозили да не стартира следствие и против тях. В последна сметка, разногласието се оказа политически, защото още при предходния президент на Съединени американски щати - Барак Обама, беше призната стратегия, съгласно която равнищата на нездравословни излъчвания, отделяни в атмосферата, трябваше всяка година да бъде намалявани с 0,5%.
На собствен ред, администрацията на Доналд Тръмп в началото изиска " заледяване " а този проект, а по-късно го промени, като реши през интервала 2021-2025 година нездравословните излъчвания да бъдат намаляваи с 1,5% на година.
В последна сметка, по данни на Reuters, следствието против Volkswagen, BMW, Ford и Honda е завършило. Всички фирмите публично потвърдиха това, като се изключи Volkswagen, откъдето към този момент не разясняват.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР