През пролетта, както повечето бизнеси у нас, ритейл сектора и

...
През пролетта, както повечето бизнеси у нас, ритейл сектора и
Коментари Харесай

Моловете у нас остават отворени, но при по-строги мерки

През пролетта, както множеството бизнеси у нас, ритейл бранша и по-конкретно комерсиалните центрове останаха затворени останаха затворени в продължение на 2 месеца. Въпреки въвеждането на нови ограничавания, свързани с втората вълна от ковид в страната, моловете ще останат отворени към този момент, само че при въвеждането на спомагателни ограничавания.

За това са се споразумели от Българската асоциация на ритейл центровете, в които вземат участие общо 11 мола в България, след среща с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Според формалното известие на асоциацията по време на диалозите е реализирано единодушие за това, че подхванатите до момента ограничения са съответни. Допълнителните ограничавания за комерсиалните центрове ще бъдат свързани с това малолетните гости да бъдат допускани единствено с компаньон.

От друга страна данните за последните месеци демонстрират, че хората са понижили времето за престой в моловете и пазарят по-организирано и бързо.
 Със заповед на Ананиев: Затварят се молове, нощни заведения, фитнеси и заведения за хранене Обновена
Със заповед на Ананиев: Затварят се молове, нощни заведения, фитнеси и заведения за хранене

Магазините за храни и аптеките остават отворени

" Като цяло комерсиалните центрове в страната ни са въвели и съблюдават значителен набор от ограничения за стерилизация и отбягване на скупчването на хора. И защото сигурността на нашите клиенти и чиновници е от първостепенна значимост, призоваваме всички да не престават да съблюдават разпоредбите и да пазят себе си и близките ", показва Манол Гойгаджиев, който е ръководител на Българската асоциация на ритейл центровете.

Актуални остават и условията за обезпечаване на стерилизация на всички общи елементи, спазването на физическа отдалеченост и отбягване на скупчването на хора, носенето на маски, както и доброволната стерилизация за клиентите на входа.

На 13 март комерсиалните центрове бяха затворени, като в тях клиентите имаха достъп само до обектите, които са хранителни магазини, банки, застрахователни офиси и аптеки. По същото време веригите за търговия с бързооборотни артикули също вкараха ограничавания за по-малък брой на допусканите гости едновременно. Моловете отвориха порти още веднъж на 15 май.
 Отварят моловете в понеделник
Отварят моловете в понеделник

С решение на премиера
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР