През предстоящия зимен сезон най-голям брой туристи у нас се

...
През предстоящия зимен сезон най-голям брой туристи у нас се
Коментари Харесай

През предстоящия зимен сезон България очаква най-голям брой туристи от Турция

През идния зимен сезон максимален брой туристи у нас се чака да дойдат от Турция. Южната ни съседка е предпочитан пазар с първостепенно значение за България и нашето откровено предпочитание е да притеглим вниманието на евентуални сътрудници и вложители в туризма от турска страна. Вярвам, че България може да предложи отлични условия за правене на бизнес, да даде нужните насърчителни тласъци и да обезпечи конкурентна реализация на турския отрасъл. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с представителите на турски бизнес и туристически асоциации в Истанбул, където е на двудневно работно посещаване.

Вицепремиерът разяснява, че рецесията от разразилата се пандемия оказва своя резултат, като броят на туристите от Турция по последни данни за 2020 година е понижен с съвсем 50%. Потенциалът за развиване обаче е висок и би трябвало да работим дружно за обновяване на пътуванията сред двете страни, разясни тя.

Министър Николова им благодари икономическия принос, защото с помощта на положителното партньорство стокооборотът сред двете страни възлиза на съвсем 5 милиарда щатски $. И добави, че българското държавно управление поддържа всяка бизнес самодейност и план, които носят добавена стойност, разкриват работни места, усилват стопанската интензивност. Ние сме две прилежащи и другарски страни с интензивни и сполучливи контакти в областта на бизнеса, бе безапелационна беше вицепремиерът Николова.

Али Билир, заместник-председател на Асоциация на туристическите организации сложи акцент върху значимостта на връзките сред двете страни и увеличение на туристообмена. Той изясни, че организацията е заинтригувана от увеличение на броя на турските туристи, които посещават България. Очакват зимен сезон 2020/2021 да бъде осъществен и сполучлив до колкото разрешава обстановката.

От Съвета за външнотърговски връзки към Министерство на търговията осведомиха, че турският бизнес има интерес към вложения в хотелиерския отрасъл в България, както и за предложение на взаимни туристически пакетни стратегии. Представителите на Асоциация на турските туристически вложители още веднъж откроиха желанието за инвестиции в България и показаха, че Българо-турския конгрес, който ще се организира онлайн на 17 ноември тази година ще подкрепи този развой. От Съюза на турските хотелиери означиха отличните си връзки с българските си сътрудници и нуждата от развиване на транспортната инфраструктура и за увеличение на туристопотока сред двете страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР