През последния месец светът бе футбол. От най-малките до най-големите,

...
През последния месец светът бе футбол. От най-малките до най-големите,
Коментари Харесай

Варна e домакин на волейболния Мондиал, но реклама за събитието – няма 


През последния месец светът бе футбол. От най-малките до най-големите, без разлика от пол всички бяхме вперили взор към Русия. Рекламата от това спортно събитие за страната бе неизмерима. Градовете домакини на шампионата одобриха милиони туристи. През тази година ще има още едно международно състезание в групов спорт. И България е хазаин на волейболния Мондиал. Още по-точно казано – Варна ще е хазаин на волейболния Мондиал.

Но дали някой ще разбере? Шампионатът на планетата стартира след по-малко от 2 месеца – на 9 септември. България открива шампионата с мач против Финландия в зала „ Конгресна “ на ДКС. Изненадващо, вместо да създадем най-хубавата реклама на страната и града, стоим и не вършим нищо. Няма по какъв начин екскурзиант или локален жител да знае, че ще има такова огромно спортно събитие.

Защото няма нито една реклама, няма нито едно надъхващо видео, нито една листовка. А Българската федерация по волейбол и община Варна не са създали нищо, с цел да покажат, че във Варна ще се изиграят 21 срещи от шампионата (най-много от всички градове домакини).

Никой не знае, че международният първенец ще играе във Варна или по кое време са мачовете на България. Чакаме някоя телевизия да вземе правата, да пуснем една заставка и готово. Свършихме си чудесно работата. Те хората сами ще влязат в залата, тъй като обичат националния тим.
А трябваше всички да сме осведомени. От най-малките до най-големите.

Още със слизането на летището екскурзиантът или гостът на града би трябвало да бъде залят с информация за това събитие. Докато се разхожда, би трябвало да го гледат ликове на волейболисти, да вижда мрежи, да накараме екскурзиантът да желае да се върне след месец.

От летище Варна до центъра на града, до курортите Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци трябваше от дълго време да има всевъзможни реклами за това голямо спортно събитие. Но няма даже и един билборд с информация.

Казват, че Варна е волейболен град. Така е! Казват, че билетите били скъпи, само че без реклама няма по какъв начин да се изпълни и най-малката зала (из учебниците по икономика).

Дали към този момент е късно? Не знам. Ще бъдем ли посетители в личната си зала?

Хвалим се, че ще бъдем Европейски град на спорта 2019, а през 2018-а ще съсипем най-голямото си спортно събитие заради липса на реклама.

Александър Гълъбов
chernomore.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР