През последните седмици сме свидетели на опити за злоупотреба, което

...
През последните седмици сме свидетели на опити за злоупотреба, което
Коментари Харесай

Бензиностанциите мамят. Експерт каза какво правят с 25 ст. помощ

През последните седмици сме очевидци на опити за корист, което евентуално ще стане пандемично през месец септември, по тази причина би трябвало да го преустановим в самото начало. Държавната помощ е предоставена за физически лица при избрани условия и всеки опит да бъде прибрано от чиновник или шеф на бензиностанция би трябвало да бъде преустановен. Това разгласи пред Нова телевизия ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в коментар по тематиката източват ли бензиностанции пари посредством антикризисната мярка от 25 ст. на литър гориво.

Той е коментирал проблема с Министерството на финансите, шефовете на Национална агенция за приходите и Агенция “Митници ”, които се чака да подхващат съответните дейности.

Терзиев моли всеки един жител, който зареди гориво, даже и без държавна помощ, да изиска своята касовата записка, и да я прибере или изхвърли в кошче, с цел да е сигурен, че никой няма да не злоупотреби с отстъпката от 25 стотинки, която той не е имал право или не е желал да получи.

“Има недобросъвестни чиновници, които извършват официално всички условия по Закона за държавния бюджет за даване на отстъпката, само че в последна сметка тя остава някъде сред Агенция “Митници ”, Национална агенция за приходите или съответния обект, а отстъпката отива в нечии джоб ”, изясни Терзиев.

Експертът предвижда спад в цената на горивата още от есента. Но дефинира като “оптимистично ” те да паднат под 3 лв. на литър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР