През последните няколко седмици в страната се изсипаха обилни дъждове,

...
През последните няколко седмици в страната се изсипаха обилни дъждове,
Коментари Харесай

Ако не направите това за растенията, ДЪЖДЪТ ще ги унищожи

През последните няколко седмици в страната се изсипаха значителни дъждове, които съумяха да нанесат съществени провали на градините.

Добре би било, в случай че понякога повалява. Това подсигурява напояване на зеленчуците и плодовете. Когато обаче дъждовете са значителни и неспирни, то тогава посевите могат доста да пострадат.
 Буря с пороен дъжд удари София и наводни улици и подлези (СНИМКИ) Буря с пороен дъжд удари София и наводни улици и подлези (СНИМКИ)
Буря с пороен дъжд удари столицата и наводни улици и подлези. Малко след 17.30 проливен дъжд, съпроводен от гръмотевици и градушка, се...

Какви провали нанасят дъждовете и по какъв начин да предпазим растенията си от тях?

Сигурни сме, че всеки градинар съществено се тревожи за това по какъв начин да опази растенията от дъждовете. Когато стоим и безучастно следим в профил, доста е допустимо най-после да няма никаква годишна продукция или добивът да е в пъти по-малко от предварителните ни прогнози.

Много е значимо, когато дъждът утихне, да посетите градината и да я обходите деликатно. Огледайте растенията и корените им. Ако забележите, че краставиците, доматите, чушките и всички останали зеленчуци, които сте посадили, са с оголени корени, неотложно вземете почва и насипете от нея върху тях.

В противоположен случай те ще изсъхнат и растението ще почине. Бихте могли също да подхраните самата почва, тъй че да им дадете нужната храна.

 Как да спасите растенията си от листни въшки? Изпробвани трикове! Как да спасите растенията си от листни въшки? Изпробвани трикове!
Листната въшка е един от вредителите, от които страдат растенията и се състои от дребни инсекти, които се хранят със сока на стъблата и...

Имайте поради, че в дъждовно време охлювите са най-активни. Те обичат мокрия интервал и излизат на лов точно в дъждовните дни.

Започнете да им поставяте клопки и да ги залавяте. Те са хранят с листата на растенията и техните корени. Ако ги оставите свободно да се разхождат в градината, най-после може и да не съумеете да откъснете няколко домашни домата за салата.

Има безчет способи за справяне с охлюви. Помнете, че те не понасят миризмите на някои билки, като: лавандула, магданоз, дафинов лист. Можете да ги посадите всред лехите на растенията и по този метод да отблъснете голите охлюви.

Бъдете в действителност деликатни и виновни, в случай че желаете да опазите градините си. Направете всичко по силите си да спасите растенията от провалите на изобилните дъждове!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР